Αποστολάκης: «Οι τάφοι θα γεμίσουν πορσελάνη και σιλικόνες»

Ο Κώστας Αποστολάκης θέλησε να διαχωρίσει τη βαθύτερη πνευματικότητα από τη θρησκευτική τυπικότητα

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, σήμερα 19 Μαρτίου, ο Κώστας Αποστολάκης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε χωρίς φίλτρα για πίστη, ζωή και… τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη δήλωσή του για τον Χριστό που προκάλεσε αντιδράσεις, ξεκαθαρίζοντας το νόημά της: «Το είπα μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά συγχρόνως. Δηλαδή, ο Χριστός πώς γίνεται; Θα πάω εγώ στο σπίτι του ή να ‘ρθει εκείνος στο σπίτι μου; Το σπίτι μου εμένα είναι η καρδιά μου. Είναι η ψυχή μου. Είναι ο εσωτερικός μου εαυτός. Είναι ένα κτίσμα, κι αυτό, το οποίο ή γκρεμίζεται ή χτίζεται».

Ο ίδιος θέλησε να διαχωρίσει τη βαθύτερη πνευματικότητα από τη θρησκευτική τυπικότητα, τονίζοντας: «Έτσι είναι και η ζωή στον Χριστό. Δεν λέω στη θρησκεία, πρόσεξε τώρα, μην μπερδευτούμε». Στη συνέχεια, ο Κώστας Αποστολάκης πέρασε σε μια πιο αιχμηρή τοποθέτηση για την εποχή μας, σχολιάζοντας την εμμονή με το υλικό και το επιφανειακό: «Όταν ζητάς ένα πράγμα, είναι ψυχικό. Δεν μπορεί να είναι υλικό. Υγεία ζητάμε. Κι εγώ υγεία ζήτησα, αλλά ψυχική υγεία».

Με λόγο καυστικό και εικόνες που προκαλούν, ο ηθοποιός δεν δίστασε να πει: «Σε λίγο όλοι οι τάφοι θα ‘ναι γεμάτοι πορσελάνη και σιλικόνες». Όπως εξήγησε, ο άνθρωπος σήμερα επικεντρώνεται σε φθαρτά και επιφανειακά αγαθά: «Ζητάμε πράγματα τα οποία είναι επίπλαστα, γήινα, φθαρτά και δεν έχουν κανένα νόημα».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η προσωπική του εμπειρία με την προσευχή, την οποία περιέγραψε ως άμεση και καθοριστική: «Αυτό που ζήτησα σε 30 δευτερόλεπτα, υλοποιήθηκε την επόμενη στιγμή. Μετά απ’ το εικοσάλεπτο που παρακάλεσα… Για 20 λεπτά έκανα προσευχή». Κλείνοντας, ο ηθοποιός απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν για εγωισμό, επιμένοντας πως η προσωπική ψυχική ισορροπία επηρεάζει και τους γύρω: «Όταν ζητάς τη δική σου ψυχική υγεία, θα γίνουν κι άλλοι καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Metallica στο ΟΑΚΑ: Οι αφίξεις των επωνύμων στη μεγάλη συναυλία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε...

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Η Ράνια Δομάζου ανοίγει την καρδιά της: «Εγώ και οι γονείς μου, Μίμης και Βίκυ»

Η κόρη και η εγγονή της αξέχαστης τραγουδίστριας και...

Δανάη Παππά – Πάνος Βλάχος: Έγιναν νονοί σε γάμο-βάπτιση φίλων τους

Μια ιδιαίτερη στιγμή έζησαν η Δανάη Παππά και ο...