Μαρία Σολωμού: «Τίποτα δεν είναι μόνιμο στις σχέσεις, μια υπογραφή δεν σε κρατά με τον άλλον»

«Πιστεύω πολύ στις σχέσεις των ανθρώπων αλλά πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο»

Η Μαρία Σολωμού μίλησε στην εκπομπή «Pet Stories» του ΣΚΑΪ για τη μεγάλη αδυναμία που έχει στα ζώα, για τη σκυλίτσα της, τη Μαύρα, αλλά και για τον τρόπο που βλέπει τις ανθρώπινες σχέσεις και τον γάμο.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο πρώτο σκυλί που είχε στη ζωή της, τη Μέλι, εξηγώντας πως η απώλειά του την είχε επηρεάσει τόσο έντονα, που πίστευε πως δεν θα έπαιρνε ποτέ ξανά άλλο. Ωστόσο, η Μαύρα ήρθε αργότερα και της άλλαξε τα πάντα, ενώ βοήθησε ακόμη και τον γιο της να ξεπεράσει τον φόβο που είχε με τα σκυλιά.

«Το πρώτο μου σκυλάκι ήταν κόκερ. Τα αγαπώ πάρα πολύ ειδικά τα σκυλιά. Έχω πολύ έντονη εικόνα όταν ήμουν μικρή που κάτι αδέσποτα μας πήραν από πίσω στο αυτοκίνητο όταν φεύγαμε από το εξοχικό μας κι εγώ έκλαιγα!

Γύρω στα 18 μου έφεραν δώρο ένα κοκεράκι που το κακόμαθα. Μετά δεν ήθελα άλλο σκυλί όταν «έφυγε». Ταράχτηκα πάρα πολύ. Όταν συγκατοίκησα με έναν φίλο μου που είχε σκυλί προσπάθησα να μην συνδεθώ ιδιαίτερα. Λίγο πριν «φύγει» και αυτό μία φίλη που γέννησε η δική της σκυλίτσα μου έδωσε ένα κουτάβι. Δεν μπορώ με τίποτα την απώλεια. Τελικά ήρθε η Μαύρα και μου πήρε τα μυαλά» ξεκίνησε να λέει.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη Μαύρα ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, λέγοντας πως έχει τον δικό της χαρακτήρα, τις δικές της συνήθειες και πολλές ομοιότητες με την ίδια.

«Δεν είναι σκυλί, είναι περιπτωσάρα. Είναι 8. Μου άρεσε το Μαύρα και επειδή είμαι τελείως Ζακυνθινιά και έχουμε την Αγία Μαύρα. Από την αρχή ήταν πολύ υπάκουη σαν να καταλάβαινε τα πάντα. Έχει πάει σε πάρα πολλά εστιατόρια και σε πολλά μπαρ. Είναι πάρα πολύ κοινωνική αλλά είναι και λίγο σαν κι εμένα, θέλει λίγο την ησυχία της. Έχει δικό της καναπέ, τα μαξιλάρια της, έχει τις θέσεις της μέσα στο σπίτι. Αυτό το σκυλί νομίζω παίρνει τα χούγια μου. Ό,τι αλλαγή κάνω την παίρνει και το σκυλί» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Σολωμού δεν έκρυψε και τη βαθιά της ευαισθησία απέναντι στην κακοποίηση των ζώων, αποκαλύπτοντας μάλιστα και ένα περιστατικό που τη συγκλόνισε, όταν είδε σκύλο δεμένο έξω από εστιατόριο στην Ομόνοια.

«Η ευαισθητοποίησή μου για τα σκυλιά είναι αδιανόητη. Αν μπορούσα δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Δεν την παλεύω με την κακοποίηση. Με το που μου λένε κάτι τέτοιο αλλάζω κουβέντα. Το απωθώ, με διαλύει και λέω «ποιος άτυχος θα βρεθεί μπροστά μου να κάνει κάτι σε κάποιο σκυλί». Δεν μου έχει τύχει. Μια φορά μόνο βρήκα ένα σκυλάκι δεμένο έξω από ένα εστιατόριο στην Ομόνοια και μπήκα μέσα να ρωτήσω. Θα το έπαιρνα. Ένα νέο παιδί μου είπε ότι είναι δικό του. Του λέω «ωραία κάθεσαι και τρως, το ξέρεις ότι υπάρχει ένα σκυλί έξω; Το παίρνω και φεύγω τώρα» και μου είπε «το θες;». Τι τέρατα υπάρχουν! Θα γινόμουν πάλι η τρελή η Σολωμού. Μετάνιωσα που δεν το πήρα γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν το αξίζει. Θα εξαφάνιζα την κακοποίηση αν είχα μαγικό ραβδί» ανέφερε.

Αναφερόμενη στον γιο της, εξήγησε πως με τα χρόνια άρχισε να πλησιάζει περισσότερο τα σκυλιά, ξεπερνώντας τον φόβο που είχε από παλαιότερες εμπειρίες.

«Ο γιος μου άρχισε να αγαπάει τα σκυλιά μεγαλώνοντας. Τα φοβόταν. Με τη Μαύρα άρχισε να εξοικειώνεται. Είχε τύχει να έρθει σε επαφή με μεγάλα σκυλιά που γάβγιζαν και είχε φοβηθεί. Δεν υπήρχε περίπτωση το παιδί μου να μην αγαπάει τα σκυλιά!» είπε αναφερόμενη στον γιο της και τη δική του σχέση με τα σκυλιά.

Η ίδια μίλησε ακόμη για τη βαθιά σύνδεση που έχει με τη Μαύρα, αποκαλύπτοντας πως το σκυλί καταλαβαίνει απόλυτα τις μεταπτώσεις της διάθεσής της και στέκεται δίπλα της στις δύσκολες στιγμές.

«Δεν ξέρω τι θα πρωτοέλεγε αυτό το σκυλί αν μιλούσε. Θα έλεγε ότι μιλάω μόνη μου πάρα πολύ. Της μιλάω συνέχεια.

Υπάρχουν φορές που έχω μπει σπίτι που είμαι τόσο ταραγμένη και στεναχωρημένη και δεν έχει έρθει να με χαιρετήσει και την ώρα που πέφτω στο κρεβάτι έρχεται.

Πιέζω πάρα πολύ τον εαυτό μου για κάποια πράγματα και όταν το κάνω και στο τέλος της ημέρας κάτι δεν μου κουμπώνει παθαίνω τέτοια υπερφόρτωση που θέλω να εξαφανιστώ, να πέσω στο κρεβάτι και να κοιμηθώ 3 μέρες και η Μαύρα το αντιλαμβάνεται.

Αυτό συμβαίνει και γιατί δεν μπορώ να πω όχι αλλά και γιατί κάνω και λάθος επιλογές. Παίρνω αποφάσεις που είναι πάρα πολύ λάθος» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η ηθοποιός τοποθετήθηκε και για τον γάμο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πιστεύει ότι μια τυπική δέσμευση αρκεί για να κρατήσει δύο ανθρώπους μαζί.

«Δεν πιστεύω ότι υπογράφοντας ένας άνθρωπος θα μείνει με έναν άλλον. Το θεωρώ τόσο ουτοπικό, δεν υπάρχει λόγος. Μείνε με έναν άνθρωπο» είπε για τον γάμο.

«Πιστεύω πολύ στις σχέσεις των ανθρώπων αλλά πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Κανένας δεν μας αρέσει τόσο που να τον κρατήσουμε για πάντα. Κρατάμε τους δικούς μας, την οικογένειά μας που δεν σημαίνει ότι τους συμπαθούμε κιόλας» τόνισε.

Κλείνοντας, η Μαρία Σολωμού παραδέχτηκε πως βλέπει στη Μαύρα πολλά δικά της στοιχεία και περιέγραψε τη σχέση τους ως μια από τις ελάχιστες που δεν την έχουν απογοητεύσει.

«Νιώθω ότι η Μαύρα είναι εγώ. Οι φίλοι μου τη φωνάζουν Μαυρία. Έχει το ύφος μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερος χαρακτήρας από εμένα. Είναι μια σχέση που δεν με έχει απογοητεύσει. Η σχέση με τα ζώα είναι μια σοβαρή ελπίδα για το πώς θα μπορούσε να είναι και η σχέση με τους ανθρώπους» είπε στο τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαλλί με μαλλί οι ερωμένες δύο υπουργών!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην...

«Βόμβες» για Φιλιππίδη και Μουστάκα από τον Παρίση των θεάτρων

Ο θεατρικός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Παρίσης για όλους και για...

Μενεγάκη και Ματέο «θύματα» του «Erminio»

Ο αγριεμένος «Erminio» «χτύπησε» στο πέρασμά του και τον...

Το μπιμπελό της TV με έσοδα 500.000 ευρώ τον χρόνο

Η Modern Cinderella, το φαινόμενο των social media με...

Κατερίνα Καινούργιου: Η αντίδραση του Παναγιώτη Κουτσουμπή όταν είδε την κόρη του

Η Κατερίνα Καινούργιου ζει από το απόγευμα της 3ης...

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.