Δημοσθένης Παπαδόπουλος: «Λύγισα, αυτομαστιγωνόμουν και ήθελα να…»

Από τη φυγή στη Γερμανία μέχρι την προσωπική λύτρωση – H εξομολόγηση που συγκλονίζει

Στον καναπέ της εκπομπής «Buongiorno», το πρωί της Μεγάλης Τρίτης βρέθηκε ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και άνοιξε την καρδιά του. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τα χρόνια που άφησε πίσω την Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης, αλλά και για τη δύσκολη εσωτερική του διαδρομή.

«Το θέατρο με άρπαξε πάλι και με έβαλε μέσα»

Ο ίδιος θυμήθηκε την απόφασή του να φύγει στο εξωτερικό: «Το 2016 μου τη βάρεσε κι έφυγα λόγω κρίσης για 5-6 χρόνια και γύρισα γιατί δεν άντεχα άλλο το σκότος και το κρύο. Δούλευα σε θέατρο στο Βερολίνο και στο Αμβούργο. Η μόνη δυσκολία ήταν η γλώσσα. Χωρίς να το επιδιώξω, πήρε μια ροή το πράγμα επαγγελματικά». Παρά τις δυσκολίες, η πορεία του εξελίχθηκε καλύτερα απ’ όσο φανταζόταν: «Στο τέλος είπα ότι τα κατάφερα κι ό,τι έγινε δεν το περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα». Και ενώ προσπάθησε να απομακρυνθεί από το θέατρο, αυτό τον… ξαναβρήκε: «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου να φύγω από το θέατρο κι ήρθε πάλι και με άρπαξε και με έβαλε μέσα» παραδέχθηκε ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

«Κουράστηκα και σωματικά και ψυχολογικά»

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για την πίεση που υπέβαλε τον εαυτό του: «Λύγισα, αυτομαστιγωνόμουν κι ήθελα να μιλώ τέλεια τη γλώσσα. Να ανταπεξέρχομαι στη δουλειά και να μη λένε “α, αυτός είναι ξένος”». Παρότι οι άλλοι ήταν ικανοποιημένοι, εκείνος δεν ήταν ποτέ: «Ήθελα να είμαι σωστός επαγγελματίας και κανείς δεν μου το ζητούσε. Ήταν πολύ ευχαριστημένοι». Η πίεση αυτή είχε κόστος: «Κάποια στιγμή κουράστηκα και σωματικά και ψυχολογικά. Ήμουν αυστηρός κριτής του εαυτού μου». Σήμερα όμως βλέπει τα πράγματα αλλιώς: «Τώρα με αγαπώ περισσότερο».

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ

Μία από τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας του ήρθε στη Γερμανία: «Το χειροκρότημα που θυμάμαι κι ήταν μεγάλο για να το πετύχω, ήταν αυτό της πρώτης μου παράστασης στο Βερολίνο». Η συγκίνηση ήταν αβάσταχτη: «Έβαλα τα κλάματα μετά το χειροκρότημα. Ήταν απίστευτο αυτό που μου συνέβαινε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε νεκρός ο ανιψιός του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μανισαλή που αγνοούνταν

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξαφάνιση του Άκη Αξιώτη. Ο ανιψιός του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μανισαλή βρέθηκε νεκρός.

Σφαγή στο σόι της Αλίκης – Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στην Espresso

Η σκιά μιας βαθιάς οικογενειακής ρήξης φαίνεται πως πέφτει βαριά πάνω από τα φιλόδοξα σχέδια του Αντώνη και του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη για τη μεγάλη αφιερωματική συναυλία που σχεδιάζουν προς τιμήν της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αποκαλύπτοντας ένα παρασκήνιο που μόνο «οικογενειακό» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Τούνη μήνυσε τον Κατμετζόγλου για κακουργηματική παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ιωάννα Τούνη, απαντώντας χθες με...

Γνωστή τραγουδίστρια νυχτοπερπάτησε με τον αδελφό της

Η τραγουδίστρια έκανε νυχτερινή έξοδο συνοδευόμενη από τον αδελφό της και πόζαραν στον φωτογραφικό μας φακό που ήταν εκεί

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Μαλλί με μαλλί οι ερωμένες δύο υπουργών!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην...

Κατερίνα Καινούργιου: Τα δώρα στο μαιευτήριο που μας έδειξε

Η Κατερίνα Καινούργιου ζει τις πρώτες της στιγμές ως...