Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρίγκιπας Χάρι: Στα δικαστήρια με τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε

11/04/2026 - 19:00 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Ο Πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας απρόσμενης εξέλιξης, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει νομικά τη φιλανθρωπική οργάνωση Sentebale, την οποία ο ίδιος είχε συνιδρύσει το 2006 στη μνήμη της μητέρας του, Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η οργάνωση κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνο, στρέφοντας τα βέλη της τόσο κατά του Δούκα του Sussex όσο και κατά στενού συνεργάτη του.

Η Sentebale υποστηρίζει πως υπήρξε μια «συντονισμένη αρνητική εκστρατεία» που έπληξε τη φήμη της και επηρέασε τη λειτουργία της, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χάρι αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες προσβλητικές, ενώ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη χρήση πόρων που συνδέονται με φιλανθρωπικούς σκοπούς για νομικές ενέργειες.

Η σύγκρουση φαίνεται να ξεκίνησε από εσωτερικές διαφωνίες στη διοίκηση της οργάνωσης, οι οποίες κορυφώθηκαν το 2025, οδηγώντας ακόμη και στην αποχώρηση του ίδιου από το έργο που είχε δημιουργήσει.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.