Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε να γεμίζει με χιλιάδες θαυμαστές των Metallica, που έφτασαν στο στάδιο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.
Με μπλουζάκια από παλιές περιοδείες του συγκροτήματος, δερμάτινα μπουφάν και έντονο ενθουσιασμό, οι φαν δημιούργησαν από νωρίς μια δυνατή ατμόσφαιρα γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Παρέες, οικογένειες και λάτρεις της metal μουσικής κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τους χώρους έξω από το ΟΑΚΑ, ενώ αρκετοί τραγουδούσαν γνωστά κομμάτια των Metallica. Η κίνηση στην περιοχή ήταν αυξημένη, καθώς πολλοί είχαν φτάσει αρκετές ώρες πριν, με στόχο να βρεθούν όσο πιο κοντά γίνεται στη σκηνή.

Ανάμεσα στους πρώτους επώνυμους που έκαναν την εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ ήταν ο Ορέστης Χαλκιάς και ο Μιχάλης Σαράντης.

Η επιστροφή των Metallica στην Ελλάδα, ύστερα από 16 χρόνια, έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους. Μια πρώτη εικόνα από το κλίμα της συναυλίας είχε δοθεί ήδη από το πρωί της Παρασκευής στην Τεχνόπολη, όπου λειτούργησε ειδικός χώρος με προϊόντα του συγκροτήματος και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Στο κέντρο του ΟΑΚΑ έχει στηθεί η εντυπωσιακή κυκλική σκηνή της περιοδείας, ενώ οι δοκιμές ήχου ανέβασαν από νωρίς τον παλμό της βραδιάς. Ο σχεδιασμός της σκηνής προσφέρει εμπειρία 360 μοιρών, ώστε οι θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν το συγκρότημα από κάθε σημείο του σταδίου.





