Μια μοναδική πορεία αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Μαΐου από τον Βόλο στη Μακρινίτσα, για τον Γεράσιμο – Ιάσονα, τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Βόλου «Κένταυρος».
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ξεχωριστή πεζοπορία και η πρωτοβουλία αποτελεί μια συμβολική κίνηση αγάπης, συμπαράστασης και προσευχής, με στόχο την ηθική στήριξη στον δύσκολο αγώνα που συνεχίζει να δίνει για την αποκατάστασή του.
Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας, πίστης και συμπαράστασης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενώσουμε τις προσευχές και τις ευχές μας για τη δύσκολη μάχη που δίνει ο Γεράσιμος – Ιάσονας προς την αποκατάσταση, τιμώντας παράλληλα τη δύναμη και τη θέληση για ζωή».

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 14.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου και θα ολοκληρωθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Νέου, στη Μακρινίτσα Πηλίου. Εκεί θα τελεστεί ιερά παράκληση, σε μια στιγμή κατάνυξης και συλλογικής προσευχής. Η συνολική διαδρομή Βόλος – Μακρινίτσα και αντίστροφα ανέρχεται σε 16 χιλιόμετρα.
Ο νεαρός φοιτητής βρίσκεται σε κώμα και δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του από το δυστύχημα, υπομένοντας αφόρητους πόνους. Αφού πέρασε πολλούς μήνες νοσηλείας σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Μιλάνο, μεταφέρθηκε στη Λάρισα, όπου παρακολουθείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, έχοντας στο πλευρό του συνεχώς την οικογένειά του.







