Ανάρτηση του Πέτρου Σίγουρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι η Μαίρη Λίντα έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε τηλεφωνικά σε γνωστό μέσο και ο Σπύρος Μπιμπίλας, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Η Μαίρη Λίντα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχοντας διαγράψει μια πορεία δεκαετιών και αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο λαϊκό τραγούδι.
Από τα πρώτα βήματα στη μεγάλη καταξίωση
Η Μαίρη Λίντα άρχισε την καλλιτεχνική της διαδρομή σε πολύ νεαρή ηλικία, λαμβάνοντας μέρος στα ταλέντα του Ορέστη Λάσκου.
Ακολούθησαν εμφανίσεις σε βαριετέ και καμπαρέ της εποχής, μέχρι τη γνωριμία της με τον Μανώλη Χιώτη, η οποία έμελλε να καθορίσει την πορεία της.
Οι δυο τους σχημάτισαν ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά δίδυμα της δεκαετίας του ’60 και χάρισαν στο κοινό τραγούδια που αγαπήθηκαν από πολλές γενιές.
Η συνεργασία τους δεν περιορίστηκε στη μουσική σκηνή, καθώς εμφανίστηκαν μαζί σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Υπήρξαν επίσης παντρεμένοι για περίπου δέκα χρόνια.
Η προσωπική ζωή και οι δύσκολες στιγμές
Μετά τον χωρισμό της από τον Μανώλη Χιώτη, η Μαίρη Λίντα παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Θεοχάρη, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη.
Η τραγουδίστρια είχε αναφερθεί δημόσια στις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, αποκαλύπτοντας ότι είχε δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά.
«Όμως, δεν άντεχα άλλο την πολύ κακή συμπεριφορά και το ξύλο. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα χρυσό βραχιόλι στο χέρι μου, τη φωνή μου».
Στη μακρόχρονη καριέρα της συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς, μεταξύ των οποίων ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις, ερμηνεύοντας τραγούδια που έγραψαν ιστορία.
Τι αναφέρει ο Σπύρος Σίγουρος
Ο Σπύρος Σίγουρος έγραψε στην ανάρτησή του:
«Ένα καλοκαίρι με απώλειες αγαπημένων μας ανθρώπων. Η Μαίρη Λίντα έφυγε σήμερα τα ξημερώματα..σκορπιζοντας θλιψη στον καλλιτεχνικο χωρο….η μεγάλη Κυρια του ελληνικού τραγουδιού που ενέπνευσε πολλές νεότερες τραγουδίστριες δεν είναι πια εδώ…έζησε τα τελευταία της χρονια στο γηροκομείο Αθηνών. Παντα αξιοπρεπής κ χαμογελαστή…θα τη θυμόμαστε δίπλα στον Μανώλη Χιώτη … περασμένες μου αγάπες πολλες φορές ηλιοβασίλεματα…»
Διευκρινίζεται ότι μέχρι την ώρα δημοσίευσης δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια της Μαίρης Λίντα ή από το Γηροκομείο Αθηνών.









