Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SHOWBIZ

Μαίρη Λίντα: «Μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι» – Το αντίο της Φίνος Φιλμ

22/07/2026 - 13:00 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Με ένα συγκινητικό βίντεο και θερμά λόγια αποχαιρέτησε η Φίνος Φιλμ τη Μαίρη Λίντα, η οποία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ηλικία 90 ετών.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της, η ιστορική εταιρεία παραγωγής δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα αφιερωματικό βίντεο με στιγμές από την πορεία της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε τη Μαίρη Λίντα με ένα συγκινητικό αφιερωματικό βίντεο.
Η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε τη Μαίρη Λίντα με ένα συγκινητικό αφιερωματικό βίντεο.

Το βίντεο με τον Μανώλη Χιώτη

Στο βίντεο περιλαμβάνεται απόσπασμα από την ερμηνεία της Μαίρης Λίντα στο τραγούδι «Θάλασσα μόνο κι Ουρανός», έχοντας στο πλευρό της τον Μανώλη Χιώτη.

Η Φίνος Φιλμ αναφέρθηκε στη σπουδαία μουσική διαδρομή της, στο ξεχωριστό ταμπεραμέντο της και στις εμφανίσεις της σε αγαπημένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της με τον Μανώλη Χιώτη. Οι δυο τους χάρισαν τη μουσική και τις φωνές τους σε δεκάδες κινηματογραφικές παραγωγές, ντύνοντας με τα τραγούδια τους μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της μεγάλης οθόνης.

Η Μαίρη Λίντα τραγουδά μαζί με τον Μανώλη Χιώτη σε ελληνική ταινία
Η Μαίρη Λίντα τραγουδά μαζί με τον Μανώλη Χιώτη σε ελληνική ταινία

«Καλό ταξίδι στην αξεπέραστη Μαίρη Λίντα»

Στην ανάρτησή της, η Φίνος Φιλμ έγραψε:

«Καλό ταξίδι στην αξεπέραστη Μαίρη Λίντα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια, με ξεχωριστό ταμπεραμέντο και μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι. Μαζί με τον πρώτο της σύζυγο, τον θρυλικό Μανώλη Χιώτη, χάρισαν τη μουσική και τη φωνή τους σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ντύνοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της μεγάλης οθόνης. Ανάμεσά τους οι ταινίες «Ο Ατσίδας», «Ο Δήμος απ’ τα Τρίκαλα», «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» και «Η Βίλλα των Οργίων». Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αντίο, Μαίρη Λίντα».

Η δημοσίευση έκλεισε με μια παλαιότερη φράση της ίδιας της Μαίρης Λίντα για τη ζωή και τη διαδρομή της:

«Η ζωή έχει λουλούδια και αγκάθια. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έκανα, δεν μου έλειψε τίποτα και τα έχω χαρεί όλα».