Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τρεις συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Κορινθίας

27/07/2026 - 20:47 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας, όπου έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος.

Οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Πρόκειται για τον 47χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον 46χρονο τεχνικό ασφαλείας και τον 46χρονο επιβλέποντα λειτουργίας του εργοστασίου.

Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορινθίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι τρεις συλληφθέντες θεωρούνται υπαίτιοι για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εκδήλωση του δυστυχήματος και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο
korinthos

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως η έκρηξη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροκόλλησης που πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις.

Οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν τις έρευνες στον χώρο, ενώ εξετάζονται όλα τα τεχνικά δεδομένα και τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν στο εργοστάσιο, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον άτυχο εργαζόμενο.