Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κολομβία, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερους από 110 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο, κοντά στο Σαν Χοσέ ντελ Παλμάρ, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 115 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια τεράστια γεωγραφική έκταση, από την Μπογκοτά και το Κάλι μέχρι τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό και τον Παναμά.
Tην ίδια στιγμή η διάσημη σταρ, Σακίρα εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κολομβία.
Η Κολομβιανή τραγουδίστρια έστειλε μήνυμα ενότητας και στήριξης στις οικογένειες που δοκιμάζονται από την καταστροφή.
Η ανάρτηση της Σακίρα για τον σεισμό στην Κολομβία
«Αγαπημένη Κολομβία, η καρδιά μου είναι κοντά σε όλους όσους ένιωσαν σήμερα αυτόν τον σεισμό και στις οικογένειες που περνάνε τόσο οδυνηρές στιγμές
Σε στιγμές όπως αυτή, εμείς οι Κολομβιανοί ξέρουμε πώς να ενωθούμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Όλη η δύναμη και η αγάπη μου πηγαίνουν στην πατρίδα μου.
Ας αγκαλιαστούμε και ας παρακολουθούμε τις οδηγίες, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το συντομότερο δυνατόν», έγραψε η Σακίρα στο X.
Colombia querida, mi corazón está con todos los que hoy sintieron este terremoto y con las familias que están pasando momentos de angustia.
En momentos así, los colombianos sabemos unirnos y sostenernos unos a otros. Toda mi fuerza y mi amor para mi tierra. Abracémonos fuerte y…
— Shakira (@shakira) August 10, 2026
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









