Με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες θα κυλήσει η Τετάρτη 12 Αυγούστου, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά της Ηπείρου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, αλλά και σε ορισμένες ανατολικές περιοχές, οι ριπές θα αγγίξουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στους 35 με 37 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία – Θράκη
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς, ενώ στην κεντρική Μακεδονία θα φτάσει τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς.
Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά των βορειότερων περιοχών κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο θα αγγίξει τοπικά τους 37 με 38.
Κυκλάδες – Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ και στις βόρειες Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 34 με 35.
Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.
Αττική
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









