Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Ταμίλα Κουλίεβα, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Reallife, όπου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του πολέμου και στις δραματικές επιπτώσεις του στον άνθρωπο.
Η δημοφιλής ηθοποιός, μιλώντας για τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη Σοβιετική Ένωση, τόνισε πως μεγάλωσε με την αρχή του «ποτέ ξανά πόλεμος».
Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη αγωνία της για τις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσεγγίζουμε τα γεγονότα μακριά από φανατισμούς και με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Αν συναντούσατε την Ταμίλα των 20 ετών, τι συμβουλή θα της δίνατε;
Να ακολουθεί τα “θέλω” της. Να βάζει στόχους και να τους κυνηγά.
Έχετε γεννηθεί στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Νιώθετε κάποιες φορές έναν διχασμό με τον πόλεμο τώρα; Παίρνετε θέση;
Ένας πολιτισμένος άνθρωπος τι θέση μπορεί να πάρει απέναντι σε έναν πόλεμο; Αυτό που με αφορά είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορώ τον φανατισμό. Πάντα προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα σφαιρικά. Όμως, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, κανένα συμφέρον δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν πόλεμο. Και μέσα από το θέατρο παίρνουμε θέση απέναντι στη ζωή.
Επειδή μεγάλωσα σε μια χώρα που πια δεν υπάρχει, στη Σοβιετική Ένωση, οφείλω να πω ότι ήταν μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Μεγάλωσα με το σύνθημα “ποτέ ξανά πόλεμος” και γι’ αυτό μου είναι πολύ δύσκολο να μιλώ γι’ αυτό το θέμα. Είναι σαν να πρέπει να εξηγήσω κάτι αυτονόητο, που τελικά δεν είναι. Με αγωνία περιμένω να τελειώσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά. Μιλάμε για ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα, που μεγάλωσαν δίπλα – δίπλα. Κανείς δεν θέλει έναν πόλεμο. Και όταν μια χώρα εισβάλλει σε μια άλλη, αυτό είναι καταδικαστέο.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









