Την τύχη της περιουσίας του Γιώργου Μαζωνάκη μετά τον αιφνίδιο θάνατό του καλείται πλέον να αντιμετωπίσει η οικογένειά του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τραγουδιστής δεν είχε συντάξει διαθήκη, παρότι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να το κάνει.
Την απουσία διαθήκης επιβεβαίωσε ο δικηγόρος στο protothema , που τον εκπροσωπούσε τον τελευταίο χρόνο, Χαράλαμπος Λυκούδης, αλλά και ο πρώην δικηγόρος και στενός προσωπικός φίλος του, Γιώργος Μερκουλίδης.
Ο Χαράλαμπος Λυκούδης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει διαθήκη του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο Γιώργος Μερκουλίδης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι ο καλλιτέχνης τού είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύνταξη διαθήκης.
Τι ήθελε να κάνει ο τραγουδιστής
Όπως αποκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του, ο Μαζωνάκης ήθελε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία μετά την περιπέτεια του ακούσιου εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο. Ο ίδιος περιέγραφε εκείνη την περίοδο ως το πιο δύσκολο και επώδυνο κεφάλαιο της ζωής του.
Παράλληλα, είχε προηγηθεί πολύχρονη οικονομική διαμάχη με μέλη της οικογένειάς του, γεγονός που, σύμφωνα με τον Γιώργο Μερκουλίδη, είχε δημιουργήσει στον τραγουδιστή έντονο αίσθημα προδοσίας. Η πρόθεσή του, πάντως, για σύνταξη διαθήκης δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί.

Τα ακίνητα και η εταιρεία στη Μύκονο
Η περιουσία του Γιώργου Μαζωνάκη περιλαμβάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την κατοικία του στη Βουλιαγμένη, δύο ακόμη ακίνητα στον Λυκαβηττό και την Κρήτη, καθώς και εταιρεία διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στη Μύκονο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε βρεθεί στο επίκεντρο της οικονομικής διαμάχης του τραγουδιστή με την αδελφή του Βάσω. Ο ίδιος υποστήριζε ότι οι μετοχές της είχαν μεταβιβαστεί εν αγνοία του στο όνομα της αδελφής του και του συζύγου της.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διαθήκη, η περιουσία του θα ακολουθήσει τη διαδικασία της εξ αδιαθέτου διαδοχής, με τους νόμιμους κληρονόμους να είναι οι γονείς του και οι δύο αδελφές του, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.
Οι δικαστικές εκκρεμότητες
Σε σχέση με τις οικονομικές διαφορές, ο Γιώργος Μερκουλίδης ανέφερε ότι σήμερα δεν υπάρχουν ενεργές αγωγές που να εμποδίζουν την κληρονομική διαδικασία.
Το 2024 είχαν κατατεθεί αγωγές λογοδοσίας για τις οικονομικές διαφορές με την οικογένεια, από τις οποίες η νομική πλευρά του τραγουδιστή είχε παραιτηθεί τυπικά, με σκοπό να επανέλθει με νέες προσφυγές. Οι νέες αγωγές, όμως, δεν κατατέθηκαν ποτέ μετά τη λήξη της συνεργασίας του Μαζωνάκη με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραγουδιστής επιθυμούσε να συνεχίσει τη δικαστική διεκδίκηση.
Η υπόθεση που παραμένει ανοιχτή αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, την οποία είχε καταθέσει ο ίδιος ο Γιώργος Μερκουλίδης κατόπιν εντολής του Μαζωνάκη σε βάρος μελών της οικογένειάς του, σχετικά με τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο.

Το τελευταίο τηλεφώνημα
Μία ακόμη λεπτομέρεια που έφερε στο φως ο Γιώργος Μερκουλίδης αφορά την επικοινωνία που είχε με τον τραγουδιστή στα μέσα Αυγούστου.
Ο Μαζωνάκης επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να συναντηθούν, χωρίς να του αποκαλύψει τον λόγο. Συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση τον Σεπτέμβριο, καθώς ο δικηγόρος βρισκόταν σε διακοπές.
Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν προλάβει να πραγματοποιήσει όσα είχε στο μυαλό του για το επόμενο διάστημα.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









