Η συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, που συγκέντρωσε περίπου 95.000 θεατές, άφησε πίσω της μια σημαντική ζημιά στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Ο χλοοτάπητας καταστράφηκε και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη οργανώσει την πλήρη αποκατάστασή του, με 30 εργαζομένους να δουλεύουν σε βάρδιες όλο το 24ωρο.
Η έκταση της παρέμβασης δεν είναι μικρή. Συνολικά 8.000 τετραγωνικά μέτρα φυσικού χλοοτάπητα Poa pratensis έχουν προετοιμαστεί στην Ολλανδία, έπειτα από ειδική παραγγελία του Παναθηναϊκού, ώστε να αντικατασταθεί το κατεστραμμένο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου.
Οι εργασίες είχαν προγραμματιστεί πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η συναυλία, καθώς ήταν γνωστό ότι η φιλοξενία μιας τόσο μεγάλης παραγωγής και η παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών θα επιβάρυναν σημαντικά το χορτάρι. Έτσι, μετά την απομάκρυνση του εξοπλισμού από το ΟΑΚΑ, τα συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά.

Αρχικά αφαιρέθηκε η επιφανειακή στρώση του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια έγινε αποσυμπίεση του εδάφους. Ακολούθησε η προσθήκη βελτιωτικών εδάφους και νέας άμμου, ενώ πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια και η διαμόρφωση της επιφάνειας πριν από την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.
Η μεταφορά του υλικού από την Ολλανδία έγινε με 22 φορτηγά-ψυγεία. Τα ρολά του φυσικού χλοοτάπητα έχουν διαστάσεις 2,4 x 15 μέτρα και πάχος 35 έως 40 χιλιοστά, προκειμένου να τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Το σχέδιο αποκατάστασης προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Τριάντα εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνεχείς βάρδιες, όλο το 24ωρο, με στόχο το ΟΑΚΑ να είναι και πάλι έτοιμο μέσα σε 72 ώρες.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









