Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

MEDIA

Ιβάν Σβιτάιλο για Γιώργο Μαζωνάκη: «Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που αυτοκαταστρέφεται»

18/10/2026 - 09:11 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη, αλλά και για τις απαιτήσεις που συνοδεύουν τη ζωή ενός καλλιτέχνη, μίλησε ο Ιβάν Σβιτάιλο, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Καλημέρα είπαμε;».

Στη συζήτησή του με τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη, ο ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε στην περίοδο που συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή ως χορογράφος, περιγράφοντας την εμπειρία ως κάτι απρόσμενο για την ηλικία του.

Παράλληλα, στάθηκε στις προσωπικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, τονίζοντας πως η μακρόχρονη έκθεση στη δημοσιότητα συνοδεύεται από πολλές απαιτήσεις.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Ο Ιβάν Σβιτάιλο θυμήθηκε πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη, όταν κλήθηκε να αναλάβει τη χορογραφία του προγράμματός του σε νεαρή ηλικία.

«Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον έχω χορογραφήσει. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβα τη θέση του χορογράφου σε μια πολύ μικρή ηλικία. Ήταν μια περίοδος που ο Γιώργος έμεινε χωρίς χορογράφο και έπρεπε να ξεκινήσει πρόγραμμα σε ένα καλοκαιρινό μαγαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, επρόκειτο για μια εμπειρία που δεν περίμενε να ζήσει τόσο νωρίς στην επαγγελματική του πορεία. Μιλώντας για την προσωπικότητα του τραγουδιστή, σημείωσε: «Μια φοβερή εμπειρία, απ’ αυτά που δεν περιμένεις ποτέ να συμβούν, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία. Ο Γιώργος ήταν πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, με πολλές ανασφάλειες και πολλά δικά του θέματα. Είναι όμως ένας καλλιτέχνης, γνήσιος καλλιτέχνης».

«Ο καθένας μας κουβαλάει κάτι, τα σκοτάδια του»

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε για τα όρια της κατανόησης απέναντι στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση ενός καλλιτέχνη που περνά μια περίοδο αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς.

«Βεβαίως και συγχωρούνται πράγματα σε ένα καλλιτέχνη, όχι όμως όλα. Θέλω να πω πως δεν μπορείς κάποιον που αυτοκαταστρέφεται να τον κατηγορήσεις γι’ αυτό. Ο καθένας μας κουβαλάει κάτι, τα σκοτάδια του», είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμη στην πίεση που συνοδεύει τη μακροχρόνια παρουσία ενός καλλιτέχνη στο προσκήνιο. Όπως εξήγησε, το κοινό συχνά περιμένει από τους ανθρώπους της τέχνης να ανταποκρίνονται ταυτόχρονα σε πολλές, διαφορετικές προσδοκίες, τόσο επαγγελματικές όσο και προσωπικές.

«Επίσης, δεν είναι εύκολη η ζωή όταν είσαι στο επίκεντρο της προσοχής, για τόσα χρόνια. Και ο τρόπος ζωής. Έχουμε πολλές απαιτήσεις από τους καλλιτέχνες. Θέλουμε να είναι φοβεροί επί σκηνής, να μπαίνουν σε ξένα παπούτσια, να μας δίνουν συναισθήματα, να μεταμορφώνονται, να δίνουν λάμψη και τα σχετικά και ταυτόχρονα να ’ναι και καλοί άνθρωποι και να και να και να… Δεν γίνονται όλα μαζί. Εννοώ πως οι μεγάλες πορείες και οι μεγάλες καριέρες στοιχίζουν πολλά πράγματα».

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.