Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

MEDIA

Άναψαν τα αίματα στον αέρα του Open: Χαμός με Άρια Καλύβα και πατέρα Ευάγγελο

27/10/2026 - 23:20 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση της Άριας Καλύβα με τον πατέρα Ευάγγελο Παπανικολάου στην εκπομπή «Ρεπορτάζ Τώρα» στο Open.  Η δημοσιογράφος έθεσε ερωτήματα για τις δημόσιες παρεμβάσεις του ιερέα σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ εκείνος αντέδρασε έντονα, κατηγόρησε την εκπομπή ότι του έστησε παγίδα και διέκοψε τη σύνδεση.

Ο πατέρας Ευάγγελος, ιερέας και γιατρός που έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή του στον πατέρα Αντώνιο, είχε επικρίνει τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιαστές για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την υπόθεση. Στις αναφορές του περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Καινούργιου.

«Το προσωπικό σας πάλκο;» – Η ερώτηση που πυροδότησε την ένταση

Η συζήτηση στην εκπομπή στράφηκε στις τοποθετήσεις του ιερέα από άμβωνος και στον τρόπο με τον οποίο είχε σχολιάσει δημόσια δημοσιογράφους και τηλεοπτικά πρόσωπα. Η Άρια Καλύβα τον ρώτησε σε έντονο ύφος: «Από άμβωνος γιατί το κάνατε; Τι είναι, το προσωπικό σας πάλκο, πατέρα Ευάγγελε, και έχετε ως ακροατήριο το ποίμνιο να σας χειροκροτεί;».

Η αντίδρασή του ήταν άμεση. «Σας παρακαλώ! Γεια σας! Τελειώσαμε, να ’στε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, μου στήσατε μια παγίδα πάλι. Σας κατάλαβα!», απάντησε πριν αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Η δημοσιογράφος αντέδρασε στην αποχώρησή του, λέγοντας: «Εμείς καταλάβαμε, με την προπαγάνδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις; Από άμβωνος καταδικάζει δύο ανθρώπους και εκτοξεύει πυρά».

Η αναφορά στις «μετάνοιες» και η έκρηξη της Καλύβα

Νέα ένταση προκλήθηκε όταν ο Νάσος Γουμενίδης αναφέρθηκε σε περιστατικό που, σύμφωνα με όσα μετέφερε στην εκπομπή, αφορούσε δημοσιογράφο ο οποίος είχε επισκεφθεί τον χώρο για ρεπορτάζ και φέρεται να υποχρεώθηκε από τον πατέρα Ευάγγελο να κάνει μετάνοιες.

Η περιγραφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άριας Καλύβα, η οποία έθεσε ζήτημα αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τον δημοσιογράφο. «Τι λες Νάσο; Με ποιο δικαίωμα προβαίνει στον εξευτελισμό ενός ανθρώπου; Πού βρισκόμαστε, στον Μεσαίωνα;», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής συζήτησης και αποδόθηκε στον Νάσο Γουμενίδη, ενώ η Καλύβα εξέφρασε την αγανάκτησή της για όσα περιγράφηκαν.

Η διαφορετική εκδοχή για την επίσκεψη στο μοναστήρι

Στην ίδια συζήτηση τοποθετήθηκε και ο Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος είχε συνεργαστεί την προηγούμενη χρονιά με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος είχε μεταβεί στο μοναστήρι με σκοπό να εξασφαλίσει πλάνα του πατέρα Αντωνίου χωρίς προηγούμενη άδεια.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε πάει στο μοναστήρι με σκοπό να βρει πλάνα από τον πατέρα Αντώνιο. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος πηγαίνει με το έτσι θέλω, με ένα ματσούκι και μια κάμερα, να αποσπάσει μια προσωπική στιγμή ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του χωρίς να πάρει άδεια, με συγχωρείτε, είναι πλήρως παράνομο», ανέφερε.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.