Σε μια ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η Μπέττυ Βακαλίδου, μιλώντας για τη ζωή της πριν και μετά τη φυλομετάβαση, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και τις εμπειρίες από το παρελθόν που, όπως παραδέχτηκε, εξακολουθούν να τη βοηθούν μέχρι σήμερα.
Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα στο Action 24, με αφορμή τη συμμετοχή της στην ταινία «Μάχη», και αναφέρθηκε στα δύο διαφορετικά κεφάλαια της ζωής της. Παράλληλα, μίλησε για τη σχέση της με την οικογένειά της, την απόφαση να φύγει από το σπίτι της σε νεαρή ηλικία και τον εγκλεισμό της σε αναμορφωτήριο.

«Είναι μια ζωή κομμένη στα δύο»
Η Μπέττυ Βακαλίδου εξήγησε πως όσα έζησε πριν από τη φυλομετάβασή της αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής της ιστορίας. Όπως ανέφερε, οι εμπειρίες εκείνης της περιόδου εξακολουθούν να την επηρεάζουν, ενώ πολλές φορές αντλεί από αυτές τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις.
«Είναι μια ζωή κομμένη στα δύο. Ζούσα σαν άνδρας μέχρι τα 34 μου και τώρα είναι 76 plus. Σαν γυναίκα οι εμπειρίες είναι άγριες, αλλά ξυπνά μέσα πολλές φορές ο παλιός άντρας. Αυτό είναι σωτήριο. Χρησιμοποιείς κάποια πράγματα από την προηγούμενη ζωή για να ανταπεξέλθεις. Μπορεί να υπάρχει μια ευγεενική παρουσία, αλλά όταν χρειαστεί η φωνή αγριεύει».
Η ηθοποιός μίλησε επίσης για την επιλογή της να μην αποκτήσει παιδιά, αλλά και για τις συνθήκες που την οδήγησαν να απομακρυνθεί από την οικογένειά της όταν ήταν μόλις 15 ετών. Όπως εξομολογήθηκε, η απόφαση αυτή συνδέθηκε με όσα βίωνε εκείνη την περίοδο και επηρέασε τη μετέπειτα πορεία της.
«Έχω κοινή αφετηρία με τον ρόλο της ταινίας. Έχω ζήσει και εγώ σαν άνδρας. Μετά από κάποια χρόνια εκανα διόρθωη φύλου και έγινα γυναίκα. Ούτε παντρεύτηκα ποτέ, ούτε είχα παιδιά ποτέ. Μου είχε περάσει από το μυαλό κάποια στιγμή να κάνω παιδιά, αλλά έφυγε. Ήμουν πολύ υπεύθυνη στη ζωή μου, οπότε θέωρησα ότι δεν θα μπορούσα. Δεν ήταν δική μου θέση, αλλά σύμπτωμα καταστάσεων από τη στιγμή που απαρνήθηκα την οικογένειά μου, το χωριό μου, το σχολείο μου στα 15. Ήταν ακραία δύσκολα», είπε η Μπέττυ Βακαλίδου.

Τα δύσκολα χρόνια στο αναμορφωτήριο
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα εφηβικά της χρόνια, περιγράφοντας τη δύσκολη σχέση που είχε με την οικογένειά της. Η Μπέττυ Βακαλίδου αποκάλυψε πως οι συγγενείς της την έκλεισαν σε αναμορφωτήριο, όπου κατάφερε να συνεχίσει το σχολείο της.
Όταν αποχώρησε από το ίδρυμα, σε ηλικία 18 ετών, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανάγκη να οργανώσει μόνη της τη ζωή της. Τότε αποφάσισε να εργαστεί σε πλοία, ξεκινώντας μια νέα περίοδο μακριά από το οικογενειακό της περιβάλλον.
«Έστειλαν μετά τον τρίτο αδερφό μου, που ήνταν ο πιο κακοποητικός στην Αθήνα και με έκλεισαν μετά σε αναμορφωτήριο. Ζήτησα να πηγαίνω στο σχολείο και έτσι συνέχισα στο γυμνάσιο. Έκανα βοηθητικές δουλειές, με εμπιστεύτηκαν και άρχισα να πηγαίνω και σινεμά. Όταν βγήκα στα 18 από το αναμορφωτηριο, δεν είχα τι να κάνω και μπάρκαρα σε καράβια», συνέχισε η Μπέττυ Βακαλίδου.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









