Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Ρεπόρτερ-κομάντος!

Σεμινάρια στρατιωτικής εκπαίδευσης δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υπό τον φόβο περιστατικών βίας

Σεμινάρια στρατιωτικής εκπαίδευσης δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υπό τον φόβο περιστατικών βίας

Ποιος ο λόγος για τον οποίο κάποιος δημοσιογράφος έχει εκπαιδευτεί στην επίδεση τραυμάτων από όπλο, αλλά και να πλένεται με τα ρούχα έπειτα από ρίψη δακρυγόνων;

Η απάντηση φαντάζει μάλλον αυτονόητη, καθώς πια το ρεπορτάζ πόλης γίνεται όλο και πιο συχνά με όρους πρώτης γραμμής πολέμου. Και βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικά στις ΗΠΑ εταιρία που να αναλαμβάνει την κατάλληλη εκπαίδευση των δημοσιογράφων-κομάντος!

Εδώ και χρόνια, εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις εκπαιδεύονται από την εταιρία Global Journalist Security, οι ειδικοί της οποίας, ως επί το πλείστον βετεράνοι του αμερικανικού και του βρετανικού στρατού, τους δείχνουν μεθόδους για να παραμένουν ασφαλείς σε εμπόλεμες περιοχές. Τα πενθήμερα σεμινάρια καλύπτουν ζητήματα όπως «μείωση κινδύνου σε περιβάλλοντα που αποτελούν στόχους» αλλά και επιβίωση σε μια σειρά από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

4 54

Μια τελευταία φουρνιά δημοσιογράφων αλλά και καμεραμέν πήγε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο ως βασική προετοιμασία για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών που θα πραγματοποιηθούν αυτόν τον μήνα σε Κλίβελαντ και Φιλαδέλφεια, αντίστοιχα! Τα περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, με τα τυφλά χτυπήματα ακόμα και από ελεύθερους σκοπευτές, έχουν πείσει τους δημοσιογράφους ότι όπου υπάρχει πολύς κόσμος υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος.

Ασφάλεια

Ο Φρανκ Σμιθ, ρεπόρτερ ατσαλωμένος στις εμπόλεμες περιοχές και ιδρυτής του σχετικού προγράμματος, αποκαλύπτει ότι το τελευταίο έχει τόσο μεγάλη ζήτηση από τις αρχές του χρόνου από μεγάλους μιντιακούς ομίλους, που πια έχει οργανώσει ειδικό κύκλο σεμιναρίου για την ασφαλή κάλυψη συνεδρίων.
Στο σχετικό σεμινάριο καλύπτονται ζητήματα όπως οι πρώτες βοήθειες (βλέπε πού να πιέσεις μια αρτηρία για να σταματήσει η ακατάσχετη αιμορραγία και πώς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και πουκάμισο για να επιδέσεις το σημείο). Επίσης, δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να ξεφύγει κανείς από ελεύθερο σκοπευτή και πότε να δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα όταν μια διαδήλωση γίνεται βίαιη και πραγματοποιούνται ομαδικές συλλήψεις.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...