Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Τα πολλαπλά οφέλη από την άσκηση

Αύξηση των ουσιών της καλής διάθεσης και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Αύξηση των ουσιών της καλής διάθεσης και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

Ενα βήμα πιο πέρα πηγαίνει το ρητό των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί» καταξιωμένη Αμερικανίδα κλινική ψυχολόγος.

Η δρ Κριστίνα Χίμπερτ είναι πεπεισμένη ότι η τακτική σωματική άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία του σώματος, αλλά βελτιώνει και την ψυχική υγεία.
Στο βιβλίο της «8 κλειδιά για την πνευματική υγεία μέσω της άσκησης» αναλύει τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για άσκηση στο γυμναστήριο, τρέξιμο ή ορειβασία, εξηγεί, αρκεί να γίνεται τακτικά.

Σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic η σωματική άσκηση αυξάνει τις ουσίες της καλής διάθεσης που παίζουν ρόλο νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο προκαλώντας ευφορία. Πρόκειται για ενδορφίνες που παράγονται κατά την άσκηση και μειώνουν το στρες, ενώ καθιστούν πιο εύκολη τη διαχείρισή του προκαλώντας αίσθηση χαλάρωσης.

Ταυτόχρονα βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους χαλαρώνοντας τους μυς, μειώνοντας την πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνοντας τα άλφα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία χαλαρώνουν τη σκέψη.

Επιπρόσθετα συντελεί στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, ελευθερώνοντας στον οργανισμό τις ουσίες σεροτονίνη και ντοπαμίνη που έχουν αντικαταθλιπτική δράση. Ερευνες έδειξαν ότι η τακτική άσκηση του σώματος μειώνει στο μισό τα επίπεδα της κατάθλιψης. Είναι μάλιστα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγεί κανείς από τις αρνητικές σκέψεις που προκαλούν κακή διάθεση, καθώς προσφέρει πνευματική διαύγεια.

Ανοια

Οι αεροβικές ασκήσεις ειδικότερα αυξάνουν την ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στον εγκέφαλο, μειώνοντας την απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τον εγκέφαλο από την εξασθένηση των νοητικών ικανοτήτων, υψώνοντας ασπίδα προστασίας κατά της άνοιας.
Ψυχολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η γυμναστική αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενισχύει τις διαπροσωπικές σχέσεις, κυρίως όταν τα ζευγάρια γυμνάζονται μαζί. Θεωρείται δε ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεπεράσει κανείς δύσκολες περιόδους, όπως ο χαμός αγαπημένου προσώπου ή άλλα προβλήματα, καθώς διοχετεύει την αρνητική ενέργεια στην άσκηση.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα