Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η κομπίνα «υπερπαραγωγή» των $100.000.000 και η έπαυλη στη Βούλα

Συνελήφθη 56χρονος σούπερ απατεώνας που κατάφερε να παγιδεύσει τον ιδιοκτήτη του τεχνητού νησιού «Ελλάδα» στο Ντουμπάι

Τον άνδρα με τις δύο ταυτότητες, που κρύβεται πίσω από χολιγουντιανή κομπίνα ύψους 100.000.000 δολαρίων (!) και καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα, συνέλαβαν σε έπαυλη στην περιοχή της Βούλας οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής. Ο σούπερ απατεώνας (δήθεν «μετρ» των επενδύσεων) φέρεται ότι παγίδεψε Γάλλο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του τεχνητού νησιού «Ελλάδα» στο Ντουμπάι!

Πρόκειται για τον «νούμερο ένα» καταζητούμενο για υπόθεση απάτης στη Γαλλία! Τεχνητά νησιά, «χρυσές» επενδύσεις, διαμάντια σε θυρίδες, αλλά και υπουργό Οικονομικών-φάντασμα περιελάμβανε… το σενάριο της απάτης που έστησε ο 56χρονος, για τον οποίο αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γαλλία.

Ο «φαντομάς» εμφανιζόταν είτε ως Αλί Κασέμ, 56 ετών, από τον Λίβανο, είτε ως Καρίμ Λακίς, 54 ετών, από τη Γουινέα, και καταζητείτο για ξέπλυμα χρήματος, καθώς είχε εξαπατήσει τον Γάλλο αποσπώντας του 10.000.000 δολάρια. Την απίθανη ιστορία θα ζήλευε μέχρι και ο Μπραντ Πιτ στη «Συμμορία των 11», όπως επισημαίνει σε περυσινό δημοσίευμά της η γαλλική «Le Parisien».

Ηταν το 2006, όταν ο Γάλλος επένδυε στο Ντουμπάι αγοράζοντας τεχνητά νησιά στο συγκρότημα «Ο Κόσμος». Μάλιστα, για το νησί «Ελβετία» είχε ενδιαφερθεί ο διάσημος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ, με τον Γάλλο να του αντιπροτείνει την «Ελλάδα» για 20.000.000 δολάρια.

Ωστόσο, το 2008 η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα του επιχειρηματία, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει χρήματα για να χτίσει τις βίλες που είχε σχεδιάσει στο νησί. Χρειαζόταν περίπου 125.000.000 δολάρια. Τότε άρχισε να ενεργοποιεί ένα παράλληλο δίκτυο, προκειμένου να βρει χρηματοδότηση, και… έπεσε πάνω στον Κασέμ.

Νιγηριανό fund

Το ραντεβού κλείστηκε στο ξενοδοχείο «Fouquet». Ο 56χρονος ισχυρίστηκε ότι μπορεί να του βρει ένα νιγηριανό fund που θα του δώσει 100.000.000 δολάρια, αρκεί ο ίδιος να πάρει προμήθεια τα 10.000.000. Μάλιστα, για να τον πείσει, του έδειξε και μια ιστοσελίδα του υποτιθέμενου fund, αλλά και λογαριασμούς στην τράπεζα Fortis, που εκ των υστέρων αποδείχτηκαν ψεύτικα.

Ο Γάλλος έδωσε τα χρήματα και κανονίστηκε στο Αμστερνταμ ραντεβού με τον υποτιθέμενο επικεφαλής του fund, ο οποίος του έδωσε μια επιταγή, προειδοποιώντας τον ότι θα καθυστερήσουν να μπουν χρήματα!

Επειτα ο Κασέμ είπε ότι μπλοκάρει την επένδυση ο… υπουργός Oικονομικών της Νιγηρίας και κανονίστηκε άλλο ραντεβού, στο Λονδίνο. Ο «υπουργός» διαβεβαίωσε για τα χρήματα, αλλά και πάλι ο λογαριασμός του Γάλλου δεν ανέβηκε.

Η επόμενη κίνηση του Κασέμ κινητοποίησε τον ιδιοκτήτη του νησιού και απευθύνθηκε στις γαλλικές Αρχές: του πρότεινε να δοθούν τα χρήματα σε διαμάντια, τον οδήγησε σε θυρίδα τράπεζας για να δει τους πολύτιμους λίθους, αλλά… άνθρακας ο θησαυρός.

Ο 56χρονος συνελήφθη στη βίλα στα νότια προάστια Αττικής, όπου, κατά πληροφορίες, βρισκόταν με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους!

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....