Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Ψινάκης έκανε άνω κάτω το «J2US» όταν είδε τον Ιαν...

Της το «κράταγε», φαίνεται, από το 2022. Ετσι, το...

Σχολείο στην Πάτρα λειτουργούσε σαν mini market ναρκωτικών

Σχολείο στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαρούδα, κατάντησε...

Ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε σε όσους σχολίασαν αρνητικά τη γνώμη του για...

«Εχουν εντολή να ορμούν με λύσσα σε όποιον αντιτίθεται...

Και μαζί και μόνοι

Δυσφορία Σαμαρά για τα «φάλτσα» από Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εκεί που όλα ήταν σχεδόν αρμονικά στην τρικομματική κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να παρατηρούνται αλλεπάλληλες αρρυθμίες, γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να λάβει μέτρα μόλις επιστρέψει (την Παρασκευή) από τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενοχληθεί τόσο από τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όσο και από τις αντιδράσεις που είχαν οι εταίροι του στην πρόσφατη διαδικασία του κατεπείγοντος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά διατύπωσαν από το βήμα του Κοινοβουλίου ανοιχτές ενστάσεις, με αποτέλεσμα το Μέγαρο Μαξίμου να υποχωρήσει.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε χθες το πρωί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα 99,5) σημειώνοντας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από τον κ. Σαμαρά κι όσους ήταν αντιμνημονιακοί και μπλόκαραν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης επί 2,5 χρόνια, και τους οποίους τώρα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει για εθνικούς λόγους».Σημείωσε δε ότι κάθε φορά που το Κίνημα ανοίγει ένα θέμα σπεύδουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ανασύρουν σενάρια εκλογών. «Δηλαδή τι κάνουν; Προσπαθούν να μας εκβιάσουν; Νομίζουν ότι επειδή ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο, η κυβέρνηση θα μείνει αλώβητη; Ετσι θα προχωρήσουμε;» αναρωτήθηκε. Την ίδια ώρα ο Νίκος Μπίστης, από πλευράς ΔΗΜΑΡ, έκανε λόγο για προβλήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης, που φάνηκαν καθαρά τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Σαμαράς επιστρέφοντας από τη Σκανδιναβία θα ζητήσει από τους Βενιζέλο και Κουβέλη να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν στο Μέγαρο Μαξίμου και πίσω από τις κλειστές πόρτες να λύσουν τις όποιες παρεξηγήσεις. Θα τους ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στους στόχους του η άμεση προσφυγή στην κάλπη, που ούτως ή άλλως κανέναν δεν συμφέρει από τους τρεις τους, ενώ θα ζητήσει να τεθούν επιτέλους αυτοί οι πολυσυζητημένοι νέοι κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών θα συγκαταλέγεται και η δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα απαρτίζεται από έμπιστα στελέχη των τριών αρχηγών και θα λύνουν άμεσα τις όποιες κρίσεις, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πραγματοποιούνται συσκέψεις σε ανώτατο επίπεδο στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος για να επικαιροποιήσει την προγραμματική συμφωνία κατανοώντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διαφοροποιηθεί από τη Ν.Δ., δεδομένης της δημοσκοπικής πίεσης που καταγράφει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...