Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακήρυξε «αγία» τη Μητέρα Τερέζα

Η «αγία των φτωχών» είναι πλέον και επισήμως αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Η «αγία των φτωχών» είναι πλέον και επισήμως αγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακήρυξε τη Μητέρα Τερέζα σε αγία, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στους πιστούς της, ιδιαίτερα στην Ινδία, όπου έζησε και προσέφερε για πολλά χρόνια. Εκατοντάδες πιστοί, κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, έσπευσαν στον τάφο της Μητέρας Τερέζας, στην Καλκούτα, για να γιορτάσουν την αγιοποίηση.

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτίριο της ιεραποστολής όπου αναπαύεται, σε έναν τάφο που οι μοναχές διακοσμούν καθημερινά με ένα απόφθεγμά της, γραμμένο με πέταλα λουλουδιών.
Λίγη ώρα πριν από την επίσημη τελετή στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, τελέστηκε στην Καλκούτα μια ειδική λειτουργία στη μνήμη της Μητέρας Τερέζας. Οι πιστοί άναψαν κεριά και εναπόθεσαν λουλούδια στον τάφο, ενώ οι μοναχές έψελναν ύμνους.

Η Μητέρα Τερέζα, αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε στα Σκόπια τον Αύγουστο του 1910 και πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στην Καλκούτα. Το 1950 ίδρυσε στην Ινδία το Τάγμα των Ιεραποστόλων της Φιλανθρωπίας, που σήμερα αριθμεί 5.000 μοναχές οι οποίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία των φτωχών και ζουν με αυστηρή λιτότητα. Το 1979 η Μητέρα Τερέζα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Σε γραπτά της που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της αισθανόταν ότι ο Θεός την είχε απορρίψει και η πίστη της είχε κλονιστεί τόσο, που είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την ύπαρξή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Metallica στο ΟΑΚΑ: Οι αφίξεις των επωνύμων στη μεγάλη συναυλία

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το ΟΑΚΑ άρχισε...

Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Έκανα θυσία για την κόρη της Κατερίνας Καινούργιου»

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην...

Δανάη Παππά – Πάνος Βλάχος: Έγιναν νονοί σε γάμο-βάπτιση φίλων τους

Μια ιδιαίτερη στιγμή έζησαν η Δανάη Παππά και ο...

Η Ράνια Δομάζου ανοίγει την καρδιά της: «Εγώ και οι γονείς μου, Μίμης και Βίκυ»

Η κόρη και η εγγονή της αξέχαστης τραγουδίστριας και...