Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Παραιτήσεις δικαστικών λειτουργών από το ΣτΕ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Ολα άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου αποφάσισε να ματαιώσει την κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για το «καυτό ζήτημα». Χθες έγινε γνωστό ότι δύο μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παραιτήθηκαν. Ο λόγος των παραιτήσεών τους είναι ότι την περασμένη Παρασκευή η ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στάθηκε στο πλευρό του κ. Σακελλαρίου.

Στις επιστολές των παραιτήσεών τους κάνουν λόγο για «μέγα ατόπημα» της ένωσης, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. «Το συγκεκριμένο ατόπημα πλήττει καίρια τον θεσμικό ρόλο της ένωσης και σηματοδοτεί αλλαγή στη μακρόχρονη πορεία της, από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του δικαστηρίου σε διοικητική του υπηρεσία. Εν όψει αυτού, με ειλικρινή λύπη αισθάνομαι ότι η ένωση δεν με εκφράζει πια και, διατηρώντας ακέραια τα αισθήματά μου για τα μέλη του Δ.Σ., δηλώνω ότι αποχωρώ» αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Τι θα λέγαμε αν ένας βοηθός εισηγητής αρνιόταν να καταθέσει προεισήγηση ή ένας σύμβουλος αρνιόταν να καταθέσει εισήγηση, επικαλούμενος ότι λόγω του κλίματος δεν μπορεί να ασκήσει με νηφαλιότητα τα καθήκοντά του; Μπορεί κανείς να διανοηθεί το 1969 αναβολή είτε της συζήτησης είτε της διάσκεψης επί της υποθέσεως των απολυμένων από τη στρατιωτική δικτατορία δικαστών, κατ’ επίκληση “δυσμενών συνθηκών” ή “κακού κλίματος”;» αναρωτιέται ο κ. Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο αιχμής των αντιδράσεων -εντός Ολομέλειας- ήταν το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίου δεν χορήγησε στους συμβούλους της Επικρατείας τις προεισηγήσεις, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. Σακελλαρίου επικαλέστηκε ότι υπάρχει φόβος διαρροής του περιεχομένου τους στο Τύπο. Το επιχείρημα προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων, καθώς εξέλαβαν αυτήν την ενέργεια του προέδρου σαν να τους ζητούσε να «ψηφίσουν με κλειστά μάτια».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...