Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

ΣτΕνάζουν και τρέχουν

Στη Βουλή σήμερα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, με την κυβέρνηση να έχει τραπεί σε άτακτη φυγή και να φέρνει άρον άρον ρύθμιση για τα κανάλια και τις άδειες

Στη Βουλή σήμερα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, με την κυβέρνηση να έχει τραπεί σε άτακτη φυγή και να φέρνει άρον άρον ρύθμιση για τα κανάλια και τις άδειες

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση, η οποία αναγκάζεται να τραπεί σε άτακτη φυγή προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση!
Ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας για τη θέση του προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τον Βύρωνα Πολύδωρα, δεν πέτυχε, καθώς τον απέρριψαν αμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που είναι βαριά εκτεθειμένος από την τροπή των γεγονότων, υποχρεωνόταν να δεσμευτεί ότι θα φέρει σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα επαναφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες για τα κανάλια και τον διαγωνισμό αδειοδότησής τους. Αυτή ήταν και η βασική προϋπόθεση από την πλευρά της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων προκειμένου να δεχτούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Μένει να διευκρινιστεί αν η νέα ρύθμιση θα ακυρώνει και τον περιορισμό για τις τέσσερις άδειες ή αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα αγκάθι στη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Ο «άσος στο μανίκι» του κ. Τσίπρα με την υποψηφιότητα Πολύδωρα «κάηκε» σε λίγες ώρες. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην απογευματινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τις θέσεις της Ν.Δ. και να επαναλάβει το αίτημα για προσφυγή σε εκλογές.

Αρμοδιότητες

Επί του παρόντος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή πριν από τη Διάσκεψη των Προέδρων τη νομοθετική διάταξη, με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο ΕΣΡ (τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών) και να αποσύρει την πρότασή της για τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Η Ν.Δ. ζητεί να συζητηθούν από μηδενική βάση άλλες υποψηφιότητες, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αν στην απογευματινή συνεδρίαση η κυβέρνηση επιμείνει στην πρότασή της για τον διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στην προεδρία, με αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη, είναι βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί, καθώς οι θετικές ψήφοι των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν αρκούν για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, στο μεταξύ, να ρίξει το βάρος της στη διασφάλιση ότι τα κανάλια θα πληρώνουν στο εξής ετήσιο ενοίκιο για τις συχνότητες που θα κατέχουν προσωρινά, έως ότου οριστεί νέος διαγωνισμός, με προδιαγραφές που θα ορίσει πλέον το ΕΣΡ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...