Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Selfie» με τη σελήνη

Η εταιρία SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες σε τροχιά στον δορυφόρο της Γης

Η εταιρία SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες σε τροχιά στον δορυφόρο της Γης 

Δύο εκατομμυριούχοι -δεν ξέρουμε ακόμα με πόσα γράμματα- σε περίπου έναν χρόνο θα έχουν τη δυνατότητα κοντινής selfie με τη Σελήνη.

Τουλάχιστον, αυτό προανήγγειλε ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της διαστημικής εταιρίας SpaceX, ο οποίος τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι θα στείλει δύο ιδιώτες σε τροχιά στον δορυφόρο της Γης.

«Οπως οι αστροναύτες του “Apollo” πριν από εκείνους, αυτοί οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν στο Διάστημα έχοντας μαζί τους τις ελπίδες και τα όνειρα όλης της ανθρωπότητας, με οδηγό το ανθρώπινο ένστικτο της εξερεύνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να περάσουν από διάφορα τεστ αλλά και από μια αρχική εκπαίδευση μέσα στη χρονιά.
Οσο για την ταυτότητα των πρώτων τουριστών που θα κάνουν το ταξίδι στη Σελήνη, το οποίο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, παραμένει άγνωστη. Το μόνο στοιχείο που έχει δοθεί είναι ότι έχουν καταβάλει «μια σημαντική προκαταβολή».

Ο Ελον Μασκ

«Δεν είναι, πάντως, κάποιος από το Χόλιγουντ» έσπευσε να διευκρινίσει ο Μασκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. Ο 45χρονος δισεκατομμυριούχος, ωστόσο, είπε ότι πρόκειται για άτομα που παίρνουν «πολύ σοβαρά» την αποστολή στο φεγγάρι και ότι έχουν στον νου τους πιθανούς κινδύνους μιας πτήσης στο Διάστημα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, αλλά δεν είναι μηδενικός» παραδέχτηκε ο Μασκ. Οι δύο πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος θα ταξιδέψουν με το διαστημικό σκάφος «Dragon 2», που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ άλλοτε, αλλά και τον νέο πύραυλο «Falcon Heavy», ο οποίος είναι πολλών χρήσεων και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία τουλάχιστον οχτώ φορές. Το διαστημικό σκάφος «Dragon» αναμένεται να δοκιμαστεί πρώτη φορά χωρίς επιβάτες αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το κόστος του ταξιδιού, που είναι πιθανόν να γίνει στο τέλος του 2018, ώστε να συμπέσει με την 50ή επέτειο από την ιστορική αποστολή «Apollo 8» της ΝΑSΑ, κατά την οποία πρώτη φορά αστροναύτες έκαναν τον γύρο της Σελήνης, δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση στο παρελθόν είχε χρεώσει γύρω στα 20.000.000 δολάρια κάθε τουρίστα του Διαστήματος που ταξίδεψε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...