Κυρ Μέντιος με αριθμό κυκλοφορίας

Η απόφαση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που υποχρεώνει πλέον τους ιδιοκτήτες των ζώων να εκδώσουν αριθμό κυκλοφορίας!

Η απόφαση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που υποχρεώνει πλέον τους ιδιοκτήτες των ζώων να εκδώσουν αριθμό κυκλοφορίας!

Πινακίδες κυκλοφορίας ακόμη και στα… γαϊδουράκια θα μπουν στο Οροπέδιο Λασιθίου, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι κάθε ιδιοκτήτης ζώου που μεταφέρει τουρίστες προς το Δικταίο Αντρο υποχρεώνεται να εκδίδει αριθμό κυκλοφορίας!

Οσο παράξενη κι αν φαντάζει μια τέτοια απόφαση, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης εξηγεί πως είναι απαραίτητη για να νομιμοποιηθεί η μεταφορά τουριστών με γαϊδουράκι και να ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Οπως διευκρινίζει, εκτός από την άδεια κυκλοφορίας που θα αποκτήσουν τα συμπαθή τετράποδα, πλέον και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να φορούν παραδοσιακή στολή, να είναι εφοδιασμένοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και να εγγράφονται στο μητρώο.

«Είναι μια απόφαση που δέχτηκαν ομόφωνα όλοι οι ιδιοκτήτες που μεταφέρουν τουρίστες προς το Δικταίο Αντρο» αναφέρει ο κ. Στεφανάκης, συμπληρώνοντας πως παλιότερα είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα στην περιοχή. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, η διαμάχη είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια, όπως μια φορά που κάποιοι εμπόδισαν έναν νεαρό να μεταφέρει τουρίστες προς το σπήλαιο, με την αιτιολογία ότι δεν ανήκε στον σύλλογό τους!

Προτεραιότητα

Πλέον αυτό αλλάζει και μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα όποιος το επιθυμεί, αρκεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Προτεραιότητα θα έχουν οι φοιτητές, οι μόνιμοι κάτοικοι καθώς και όσοι ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ετσι κι αλλιώς, τα φιλότιμα και υπομονετικά γαϊδουράκια του Οροπεδίου δεν είναι τα μόνα που θα κυκλοφορούν με πινακίδες, αφού πρώτος ο Δήμος Λέρου πήρε την απόφαση πριν από δύο χρόνια να καταρτίσει «κανονισμό αγοραίων επιβατηγών ζώων», ο οποίος αναλύει διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εκδίδεται η άδεια κυκλοφορίας και ορίζει τους κανόνες κυκλοφορίας και μεταχείρισης των ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

«Άννα, έτσι δεν κάνουν ούτε τα 15χρονα»

«Άδειασε» την Αννα Βίσση η Χριστίνα Πολίτη στο πλατό...

Η έξοδος του Τζώρτζογλου με δύο κυρίες στο Κολωνάκι μετά το εξώδικο της Σοφίας Μαριόλα

Δεν φαίνεται να επηρεάστηκε από το εξώδικο που έστειλε στα media η πρώην σύζυγός του. Αντίθετα, ο Στράτος Τζώρτζογλου έκανε μια λαμπερή έξοδο, με το πρόσωπό του να μαρτυρά πως βρίσκεται στα καλύτερά του.

Δύο χρόνια γάμου για ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών

Τη δεύτερη επέτειο γάμο του γιόρτασε ζευγάρι ηθοποιών

Δανάη Μπάρκα: Ξαφνική αποχώρηση από την παράσταση – Τι αποκαλύπτει ο Τσιμιτσέλης

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής για τη θεατρική παραγωγή «Του...