Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Ελ Γκρέκο σε τιμή ρεκόρ

Στα 10,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε πίνακας του Θεοτοκόπουλου σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Στην τιμή των 10,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε πίνακας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου σε δημοπρασία έργων τέχνης του οίκου Sotheby’s, τα έσοδα από την οποία κατέληξαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Το έργο με τίτλο «Ο Αγιος Δομίνικος σε προσευχή» δημιουργήθηκε από τον διακεκριμένο Κρητικό ζωγράφο στο Τολέδο της Ισπανίας, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, κατά τον 17ο αιώνα, και η τιμή πώλησής του αποτελεί νέο ρεκόρ για έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε ακόμα ένας πίνακας του Ελ Γκρέκο, ο «Εσταυρωμένος», στην τιμή των 3,9 εκατ. Ευρώ.

«Οι καλύτεροι πίνακες των κλασικών ζωγράφων έχουν διαχρονική ποιότητα που ξεπερνά την εποχή τους και τους ταυτίζει με αυτήν ακόμα και το σύγχρονο κοινό, όπως μαρτυρά η πλειοδοσία από όλο τον κόσμο και το αποτέλεσμα ρεκόρ για τον Ελ Γκρέκο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s Αλεξ Μόελ. «Εχουμε μπει σε μια εποχή κατά την οποία οι πελάτες από νέες αγορές συλλέγουν έργα κλασικών ζωγράφων με νέους τρόπους» πρόσθεσε.

Το ρεκόρ γυναίκας κλασικού ζωγράφου στην ίδια δημοπρασία ανήκει στην Ολλανδέζα Ρέιτσελ Ρούις, έργο της οποίας πουλήθηκε στην τιμή του 1,9 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 40% των έργων που δημοπρατήθηκαν απέσπασαν τιμές υψηλότερες από τις χαμηλότερες εκτιμήσεις, ενώ επιτεύχθηκαν ρεκόρ πωλήσεων για συνολικά οκτώ καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Κλοντ-Ζοζέφ Βερνέ και ο Τζιαντομένικο Τιέπολο.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις του πίνακα «Αγιος Δομίνικος σε προσευχή» του Ελ Γκρέκο και ακόμα δύο ζωγράφων, όλοι τους μέρος συλλογής του Γερμανού βιομηχάνου Γκουστάβ Ράου, άγγιξαν τα 14 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν στη UNICEF, στην οποία είχε δωριστεί η συλλογή το 2001.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα