Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Φαβορί τίτλου με το καλημέρα

Με συνταγή Ρίβερς ο ΠΑΟ έκανε την ανατροπή στο άδειο ΣΕΦ και νίκησε τον Ολυμπιακό με 71-68 Τι είχες Ρίβερς, τι είχα πάντα. Με ηγέτη τον Αμερικανό και άξιο συμπαραστάτη τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε πίσω με -9 στο 35΄, κατάφερε και πήρε μεγάλη νίκη στο άδειο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό με 71-68 και έγινε με το «καλημέρα» το φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας. 

Ο αγώνας, παρότι οι παίκτες είναι ακόμα «παγωμένοι», πρόσφερε ωραίο θέαμα, με εναλλαγές στο σκορ, εκεί όπου οι «πράσινοι» με περισσότερα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε πήραν τη νίκη.

Τα προβλήματα τραυματισμών στον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν και εντός παρκέ, καθώς, εκτός από τους τραυματίες Ρόμπερτς και Σπανούλη, ο Σφαιρόπουλος έστειλε στα αποδυτήρια στο τρίτο δεκάλεπτο τον Παπανικολάου, αφού αντέδρασε άσχημα σε απόφαση του διαιτητή.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν εναλλάξ το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρνουν να διαμορφώσουν μια διαφορά ασφαλείας. Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Πέντε λεπτά πριν από το φινάλε η διαφορά είχε φτάνει στους εννέα πόντους για τους γηπεδούχους, με τον Παναθηναϊκό να λέει την τελευταία του κουβέντα τα τελευταία τέσσερα λεπτά, με ένα σερί 15-5. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικά, με τους «πράσινους» να είναι μπροστά στο σκορ με έναν πόντο και τον ψύχραιμο Γκιστ να εκτελεί εύστοχα δύο βολές, δίνοντας τελικά τη νίκη στην ομάδα του με 71-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 52-52, 68-71.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2/7 τρίπ.), Τόμσον 13 (1/5 τρίπ.), Πρίντεζης 8 (1/7 σουτ, 6 ριμπ.), ΜακΛιν 18 (7/9 δίπ.), Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (6/10 δίπ., 0/4 τρίπ., 2/2 βολ., 8 ριμπ., 7 ασ., 3 κλεψ.), Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (2/10 σουτ, 5 ριμπ.), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Ογκαστ, Βουγιούκας 1.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αναστόπουλος, Τζαφλέρης.

Πώς είδαν Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ το πρώτο ντέρμπι

Ο Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε προσγειωμένος για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να τη χρησιμοποιήσει σωστά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα ανέφερε ότι αυτό το διπλό θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του για τη συνέχεια.

«Ξέρουμε ότι δεν είναι καθοριστική νίκη, αλλά νομίζω πως αποκτούμε αυτοπεποίθηση για τα επόμενα ματς. Ηταν δύσκολο παιχνίδι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να νικήσουν. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη για να δούμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και να συνεχίσουμε έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «πρασίνων», ενώ, από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στα λάθη των παικτών του και στο φάουλ που έγινε στον ΜακΛιν λέγοντας: «Είχαμε έναν καλό ρυθμό, αλλά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Δεχθήκαμε κάποια σουτ που δεν έπρεπε να δεχθούμε. Στο τέλος επιχειρήσαμε να πετύχουμε το γκολ-φάουλ, αλλά βρήκαμε μόνο το καλάθι. Τα παιχνίδια είναι πολύ απαιτητικά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πρέπει να μονταριστούμε, έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες και θέλουμε χρόνο. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο φάουλ στον ΜακΛιν».

Καταλήγοντας σχολίασε και την απόφασή του να στείλει στα αποδυτήρια τον Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο: «Στους διαιτητές δεν θέλω να μιλάει κανένας. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να την κάνει σωστά».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΑΕΚ, «ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΣΑΝ» ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ

Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έκαναν οι ΠΑΟΚ και Αρης. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν των Τρικάλων (91-72), με τους Μαυροειδή, Σάκοτα και Γκριν να παίρνουν πάνω τους το σκοράρισμα, την ίδια στιγμή που ο Φάρος διέλυσε τον Πανιώνιο στη Λάρισα με 98-68, διαφορά που μπορεί να του φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η πρώτη αγωνιστική είχε δύο μεγάλες εκπλήξεις, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Πυλαία από τον Προμηθέα Πατρών (79-73), μετρώντας δύο ήττες σε δύο επίσημους αγώνες, ενώ ο Αρης έμεινε στην πρόκρισή στους «4» του Κυπέλλου χάνοντας με «κάτω τα χέρια» εκτός έδρας από τον Κόροιβο με 71-55. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το Λαύριο – Κύμη (17.00).

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος: Παναθηναϊκός 2, ΓΣΛ Φάρος 2, ΑΕΚ 2, Προμηθέας 2, Κολοσσός 2, Κόροιβος 2, Ολυμπιακός 1, Ρέθυμνο 1, ΠΑΟΚ 1, Τρίκαλα 1, Πανιώνιος 1, Αρης 1, Λαύριο 0, Κύμη 0.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής: Κύμη – Ολυμπιακός, Προμηθέας – ΓΣΛ Φάρος, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Αρης – ΑΕΚ, Πανιώνιος – Κολοσσός, Ρέθυμνο – Κόροιβος, Τρίκαλα – Λαύριο. Σχετικά με την πρεμιέρα της Α2 κατηγορίας των Ανδρών το Περιστέρι τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα, με τον Κίκι Κλαρκ να σημειώνει 31 πόντους, με 9/9 τρίποντα σε ένα ημίχρονο. Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής: ΑΕΛ – Περιστέρι 69-106, ΑΣΕ Δούκα – Παπάγου 69-71, Δόξα Λευκάδας – Απόλλων Πατρών 74-54, Εθνικός Πειραιώς – Καστοριά 78-75, Ηρακλής – Ερμής Αγιάς 79-70, Μαρούσι – Αρκαδικός 84-68, Χολαργός – ΑΣ Καρδίτσας 71-58, Ψυχικό – Αμύντας 50-38.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...