Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Κιτρίνισε η κορυφή

❱❱ Η «Ενωση» νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι και έπιασε τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση Από τον 
Γιώργο Σηφάκη 

Τίποτα δεν τη σταματά. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, με κατάθεση ψυχής, κέρδισαν τον ΠΑΟΚ με 1-0, ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο και πάνε φουλ για τίτλο.

Το παιχνίδι μύριζε… μπαρούτι από τα πρώτα λεπτά. Κάτι η κόντρα των οργανωμένων με την Αστυνομία, κάτι το πάθος από την κρισιμότητα του αγώνα έφερε την… έκρηξη. 

Ο Αραούχο στο 8′ δέχθηκε κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στο Σαμπράνο (στη φάση τον χτύπησε πρώτος αυτός), ενώ και ο ίδιος ο παίκτης του ΠΑΟΚ πήρε κίτρινη κάρτα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή, απλά ανέβασε στην κορυφή τον Λιβάγια (αντί του μέχρι πριν την αποβολή του Αραούχο) και η εξέλιξη τον δικαίωσε. Στο 25′ ο Γκάλο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Σιμόες, ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα και ο Λιβάγια, ο οποίος είχε κινηθεί πιο γρήγορα από τον Σαμπράνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 και δικαιώνοντας τον Χιμένεθ για την επιλογή του.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το κακό έγινε ακόμα χειρότερο με την αποβολή του Σαμπράνο στο 35′, με δεύτερη κίτρινη. 

Στην επανάληψη παίχθηκε μία παρτίδα σκάκι από τους δύο προπονητές. Η ΑΕΚ με 4-4-1 χωρίς αλλαγή, με τον Λιβάγια μοναδικό επιθετικό, και ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σύστημα ( 4-4-1). ο Μανόλο Χιμένεθ είχε στήσει αριστοτεχνικά την ΑΕΚ, αν σκεφτεί κανείς ότι έχασε τον Τσόσιτς στην προθέρμανση, είδε τον Αραούχο να αποβάλλεται στο 8′ και είχε τον Ανέστη τραυματία στα πλευρά από το 35′. Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες έκλεισαν περισσότερο την άμυνά τους, αν και η ομάδα του Λουτσέσκου όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασε ταχύτητα και ειδικά μετά το 70′ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού πιέζοντας, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει τη μεγάλη φάση.Η αποβολή στο 90’+1′ του Μπίσεσβαρ (χτύπησε τον Μπακασέτα) ήταν το κερασάκι στην τούρτα γα μία ακόμα κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα. 

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάχοβ (46′ Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

«Κερδίσαμε με την καρδιά και όχι παίζοντας ποδόσφαιρο»

Το πάθος των ποδοσφαιριστών του ήταν αυτό που συνέβαλε ώστε η ΑΕΚ να κατακτήσει τη νίκη, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είμαι περήφανος πολύ γιατί όλοι ήταν έτοιμοι να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Ενας αντίπαλος ξεκούραστος, η ΑΕΚ κουρασμένη και στην αρχή μια αποβολή. Σήμερα κερδίσαμε με την καρδιά και όχι παίζοντας ποδόσφαιρο. Προσπάθησα να πω στον διαιτητή ότι δεν είδε τη φάση και γι’ αυτό αποβλήθηκα».

Στην αγωνιστική συμπεριφορά του «Δικεφάλου του Βορρά» εκτός Τούμπας στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Οταν βρισκόμαστε στην Αθήνα, δεν έχουμε τη σωστή προσέγγιση να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ματς. Τη διαφορά την έκανε η εξυπνάδα της ΑΕΚ, δεν τα παράτησαν τη στιγμή που έπαιζαν με δέκα παίκτες. Σκόραραν, πήραμε μια δεύτερη ηλίθια κάρτα και το ματς έγινε πολύ δύσκολο για εμάς. Ο έξυπνος τρόπος της ΑΕΚ έκανε τη διαφορά».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...