Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το Λούβρο της ΑΕΚ: Ανοιξε τις πύλες του ένα από τα...

Ανατριχίλα και δέος! Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί...

Ο μπασκετμπολίστας του Περιστερίου κατηγορείται ότι έδειρε τη σύντροφό του και εξαφανίστηκε

Το άδοξο τέλος του ποδοσφαιριστή Σεμέδο του Ολυμπιακού φαίνεται...

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Σε δίκη (με άλλους 27) για στημένα ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης

❱❱ Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραπέμπεται σε δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνωνEσκασε η βόμβα! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 παραπέμπονται σε δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες από τη στιγμή που ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος έβγαλε το πόρισμά του για να εκδώσει απόφαση το Συμβούλιο Εφετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε το SDNA, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα και το παραπεμπτικό είναι κατά πλειοψηφία (2-1). Μειοψήφησε ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος. 

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας (έπεσαν στα… μαλακά, αφού δεν υπάρχει η παραπομπή για εγκληματική οργάνωση) και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων είναι: ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης. Στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων θα καθίσουν επίσης: τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Αρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Οι εμπλεκόμενοι

Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων παραπέμπονται και: ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος, και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ. 

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα, που δεν βρίσκεται εν ζωή. Η δίκη αναμένεται να γίνει μέσα στο 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του Εφετείου θα δοθεί σήμερα επίσημα στη δημοσιότητα. Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προανήγγειλε την αποχώρηση των εμπλεκομένων από το ποδόσφαιρο μέσα σε 15 μέρες. 

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και σε αθλητικό επίπεδο, καθώς ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να αποχωρήσει, όχι απλά από την προεδρία, αλλά και από τη μετοχική σύνθεση του συλλόγου, αφού βάσει νόμου δεν μπορεί να κατέχει μετοχές από τη στιγμή που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα. Μόλις οριστεί δίκη, θα πρέπει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ να ζητήσει το βούλευμα, ώστε να παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου όχι μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (θα δικαστούν και στο ποινικό), αλλά και οι ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...