Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

«Ναυάγιο» στα βράχια της Κροατίας

Η Εθνική ομάδα εμφανίστηκε χθες κατώτερη των περιστάσεων (4-1), πλήρωσε ακριβά τα παιδικά λάθη της και είπε «αντίο» στο Μουντιάλ της Ρωσίας Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Αντίο, Μουντιάλ! Σκιά του εαυτού της και πραγματοποιώντας ντροπιαστική εμφάνιση, η Εθνική μας έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Κροατία με 4-1 και πλέον θέλει ένα θαύμα την Κυριακή για να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Τρικυμία εν κρανίω ήταν η εικόνα των διεθνών στο πρώτο μέρος! Φοβισμένοι, χωρίς ψυχή και κυρίως με πόδια που έτρεμαν, μπήκαν στο Μάξιμιρ οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός παρουσίασε μία περίεργη εντεκάδα, γεμάτη αμυντικούς και κυρίως γεμάτη ανέτοιμους παίκτες (θεωρητικά έπαιζε 4-4-1-1, αλλά στην πραγματικότητα 3-5-2), που, απ’ ό,τι φάνηκε, δεν γνώριζαν τον ρόλο τους και μπερδεύονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ισως βέβαια όλα αυτά να μη φαίνονταν τόσο πολύ, αν με το ξεκίνημα ο Καρνέζης (φάνηκε ότι δεν έχει παιχνίδια) δεν έκανε τραγικό λάθος (στο 11′). Ο Τζαβέλλας γύρισε την μπάλα πίσω, ο Καρνέζης έκανε κακό κοντρόλ, ο Κάλινιτς πρόλαβε την μπάλα και ο Ελληνας γκολκίπερ του έκανε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μόντριτς γράφοντας το 1-0. Το γήπεδο φυσιολογικά άρχισε να… γέρνει επικίνδυνα και προτού καλά καλά συνέλθουν οι διεθνείς από το πρώτο γκολ, οι Κροάτες, που έκαναν ό,τι ήθελαν την τραγική ελληνική άμυνα, διπλασίασαν τα γκολ τους. Στο 19′ ο Στρίνιτς από αριστερά ξέφυγε από τον Μανιάτη και ο Κάλινιτς με τακουνάκι έκανε το 2-0.

f2 804

Η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε σχετικά γρήγορα, στο 30′. Κόρνερ από αριστερά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά για να μειώσει σε 2-1 για την Ελλάδα. Οι παίκτες του Σκίμπε -με ευθύνη και του Γερμανού- ήταν… αλλού στο πρώτο ημίχρονο και οι Κροάτες το εκμεταλλεύτηκαν στο 34′ με τον Βρσάλικο, που εντελώς μόνος του έβγαλε τη σέντρα στο 2ο δοκάρι και ο Πέρισιτς, επίσης αμαρκάριστος, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Η επανάληψη ξεκίνησε εφιαλτικά. Ο Σταφυλίδης, ανενόχλητος, αντί να πετάξει την μπάλα κόρνερ την έδωσε στον Κράμαριτς, που σε κενή εστία έκανε στο 49′ το 4-1. Από κει και πέρα, οι Κροάτες απλώς διατήρησαν τα κεκτημένα.

Στο άλλο παιχνίδι των μπαράζ η Ελβετία κέρδισε με ανύπαρκτο πέναλτι εκτός έδρας 1-0 τη Βόρειο Ιρλανδία με σκόρερ τον Ρικάρντο Ροντρίγκες.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (82′ Βλάσιτς), Κάλινιτς (76′ Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (72′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...