Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Μεγάλος Καλάθης

Με εμφάνιση (29 π.,1 0 ασίστ) βγαλμένη από το NBA οδήγησε τον ΠΑΟ σε νίκη μέσα στην Πόλη επί της Εφές (82-81) Από τη
Μαρία Τσίχλα

O μυθικός Νικ Καλάθης, με ρεκόρ καριέρας στους πόντους και στην αξιολόγηση, χάρισε στον Παναθηναϊκό την εκτός έδρας νίκη με 82-81 κόντρα στην Αναντολού Εφές για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 29 πόντους (7/13 δίπ., 3/4 τρίπ., 6/8 βολές), εννέα ριμπάουντ και 10 ασίστ, φτάνοντας τις 42 μονάδες στο ranking, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη Ελληνα στη διοργάνωση! 

Οι παίκτες του Πασκουάλ ξεκίνησαν δυνατά, πιάνοντας εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο δυσκολεύτηκαν να σταματήσουν τους ψηλούς των γηπεδούχων. Με αυτόν τον τρόπο η Εφές έμεινε σε επαφή με τους «πρασίνους» (πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 48-44).

Ο ρυθμός της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες να δίνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνα. Οι Τούρκοι «ροκάνισαν» τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και πήραν κεφάλι στο σκορ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Καλάθης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Συνεχίζοντας να κάνει πράγματα και θάματα στα τελευταία πέντε λεπτά, πήρε από το χέρι το «Τριφύλλι» και του χάρισε την πέμπτη νίκη του και τρίτη συνεχή στην Ευρώπη (έχει και τρεις ήττες). Μοιραίος για το σύνολο του Περάσοβιτς (βρίσκεται πλέον στο 2-6), ο ΜακΚόλουμ, ο οποίος δέχτηκε τάπα από τον Γκιστ στη τελευταία επίθεση της αναμέτρησης!

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Ανταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11 (1), Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3), Αντετοκούνμπο 6.

Με Ερυθρό Αστέρα ο ορεξάτος Ολυμπιακός

f2 copy

Με… φόρα από την Πόλη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21.00, Novasports 1) τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων», έπειτα από τη νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ, είναι στα ύψη και θέλουν διακαώς την έκτη νίκη τους (έχουν και δύο ήττες) στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του ακόμα μία φορά τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Τιλί. Το ζητούμενο για τον προπονητή των Πειραιωτών είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς να συνεχίσει με το… πόδι κολλημένο στο γκάζι, δίνοντας λύσεις στην επίθεση. «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και είναι σαν λαβωμένο θηρίο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Οι παίκτες μας αντέχουν. Γι’ αυτό είναι στον Ολυμπιακό, για να αντέχουν, παρά την κούραση. Αυτή είναι η δουλειά τους» ανέφερε σχετικά με τον αποψινό αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Οταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι όλοι ίσοι. Πρέπει να δώσουμε το 100% όλοι οι παίκτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για τα θύματα στις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Αττική και συμπαράστασης για τους πληγέντες.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...