Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Σπουδαία πρόκριση της ΑΕΚ στο Europa League! Πήρε χρυσή ισοπαλία (0-0) στην Αυστρία

❱❱ Η ΑΕΚ έμεινε όρθια στη Βιένη (0-0) κόντρα στην Αούστρια και πήρε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η ΑΕΚ θα παίξει στην Ευρώπη και με κοντομάνικα! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε 0-0 στο «Ερνστ Χάπελ» και μαζί την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιστροφή της ΑΕΚ είναι γεγονός και στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η ΑΕΚ προκρίθηκε και ως αήττητη! Μία νίκη και πέντε ισοπαλίες!

Εχοντας λοιπόν στο πλευρό της 2.000 φίλους της, η ομάδα του Χιμένεθ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. 

Μάλιστα, μόλις στο 15′ ο Αραούχο από το ύψος του πέναλτι έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Από το σημείο εκείνο και μετά η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο στην Αούστρια που πήρε την κατοχή και άρχισε να πιέζει περιμένοντας το λάθος. Οι Αυστριακοί είχαν μία ανούσια υπεροχή, που τελείωνε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην άμυνα, με συνέπεια να μη δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία που θα τους έδινε το πάνω χέρι στο ματς. 

Στην επανάληψη οι Αυστριακοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα σε αμυντικό ρόλο. Βέβαια, μέχρι το 65΄ δεν είχε αλλάξει κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ συνέχιζε να ελέγχει την κατάσταση, δεν ένιωθε καμία απειλή, αλλά δεν απειλούσε κιόλας. Οσο περνούσε η ώρα η Αούστρια γινόταν πιο επιθετική και στο 68΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία. 

Ο Χόλτσχαουζερ έκανε τη σέντρα, ο Τσιντώτας απομάκρυνε με τις γροθιές και με κεφαλιά ο Πρόκοπ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά έπεσαν κορμιά, αλλά η ΑΕΚ με τεράστια ψυχικά αποθέματα κράτησε την Ελλάδα ψηλά (0-0) και πήρε μία πολύ μεγάλη πρόκριση. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ριέκα κέρδισε 2-0 τη Μίλαν (7′ Πούλιτς, 46′ Γκαβράνοβιτς).

Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Αούστρια (Θόρστεν Φινκ): Πεντς, Μπλαουνστάινερ, Μοχάμεντ, Ζέρμπεστ, Σάλαμον (89′ Σαρκάρια), Χόλτσχαουζερ, Αμπντουλαχί, Πρόκοπ, Τατζούρι (72′ Βενούτο), Πιρές, Φρίζενμπιχλερ (77′ Μόνσχαϊν ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μπακασέτα), Λιβάγια (90′ Κονέ), Αραούχο (73′ Κλωναρίδης).

f2Στο στόχαστρο της Αντερλεχτ ο Βράνιες

Θέλει Βράνιες με 2.500.000 ευρώ η Αντερλεχτ. Αυτό υποστηρίζουν οι Βέλγοι και έτσι, μετά την Κρίσταλ Πάλας, φαίνεται ότι ένας νέος μνηστήρας ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τον Ογκνιεν Βράνιες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της hln.be, η Αντερλεχτ έχει βάλει στο στόχαστρο τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ. Οπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα, η ομάδα των Βρυξελλών ψάχνει έναν παίκτη στο στιλ του Βράνιες, ο οποίος μπορεί να καλύψει και το δεξί άκρο. Το κόστος της μεταγραφής, όπως τονίζουν οι Βέλγοι, μπορεί να φτάσει έως και 2.500.000 ευρώ, ενώ, όπως υποστηρίζουν, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει δείξει και η τουρκική Μπασακσεχίρ. Από την άλλη, υπερήφανος και χαρούμενος που υπέγραψε στη Μάλμε δήλωσε μέσω Instagram ο Αρνορ Τρίστασον. Ο Ισλανδός άσος, που έλυσε τη συνεργασία (δανεισμός) του με την ΑΕΚ, έγραψε: «Περήφανος και χαρούμενος που υπέγραψα στη Μάλμε. Δεν μπορώ να περιμένω για να μπω στο Swedbank Stadion φορώντας τη φανέλα της Μάλμε».

Μάλιστα, κατά την παρουσίασή του επισήμανε: «Νιώθω πολύ καλά, είναι ξεκάθαρο. Αφήνω πίσω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που δεν ήταν τόσο καλός για εμένα. Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και βρέθηκα σε ομάδες που αντικατέστησαν τον προπονητή τους. Ηταν δύσκολο. Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα στη Μάλμε».

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...