Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

Σούζα για τον τίτλο!

❱❱ Με εμφάνιση για… Οσκαρ, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη Λάρισα (0-3) Από τον
Χάρη Δάντση

«Καλπασμός» τίτλου! Ο Ολυμπιακός, υπό το βλέμμα του Οσκαρ Γκαρθία, πέρασε σαν σίφουνας από τον θεσσαλικό κάμπο επικρατώντας 3-0 της Λάρισας και παρέμεινε επικεφαλής στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι Μάριν (54′), Ανσαριφάρντ (68′), Τζούρτζεβιτς (89′) πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που έφτασαν τις επτά σερί νίκες και διατηρήθηκαν στο +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, ενώ δύο ασίστ μοίρασε ο Φορτούνης.

Το «αλογάκι» της ΑΕΛ ήταν ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος. Συν τοις άλλοις, σε εκπληκτική βραδιά ήταν ο Προτό, λέγοντας «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στον Ναζλίδη σε τρεις περιπτώσεις.

Το γεγονός, όμως, ότι οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν ένα ημίχρονο, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, είναι κάτι που χρήζει διερεύνησης και βελτίωσης από τον νέο τεχνικό της ομάδας του Πειραιά.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ από νωρίς, ωστόσο ο διαιτητής Διαμαντόπουλος λανθασμένα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί σε χέρι του Λαγού εντός περιοχής στο 6′.

Αυτή η απόφαση δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως επέστρεψε στον Πειραιά από τη μάχη του Κάμπου «λαβωμένος»: Ο Ανσαριφάρντ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 78′, ενώ προβλήματα αποκόμισαν και οι Φορτούνης, Ενγκελς.

Επεισόδιο

Το ματς είχε πολλά νεύρα και στο τέλος πιάστηκαν στα χέρια Προτό – Ζίζιτς, έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση του δεύτερου με τον Σισέ! Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ωστόσο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΛΑΡΙΣΑ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (81′ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Μασούρας (66′ Περόνε), Κρίζμαν, Ναζλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Κόντης / Β. Βούζας): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Ενγκελς, Σισέ, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης (90′ Ζιλέ), Μάριν, Πάρντο (61′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς).

—-

«Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου

Ο Κέβιν Μιραλάς επέστρεψε ύστερα από πεντέμισι χρόνια στο Λιμάνι της καρδιάς του! Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τού επιφύλαξαν κατά τη χθεσινοβραδινή άφιξή του θερμή υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος» (εμφανίστηκε από την πύλη… 7), θυμίζοντάς τους ότι είναι «ο καλύτερος για εμάς»… «Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς ένα κλαμπ, είναι η οικογένειά μου, το σπίτι μου. Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού και να σημειώσω ξανά πολλά γκολ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» δήλωσε ο Βέλγος επιθετικός, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ως δανεικό για έξι μήνες με οψιόν αγοράς (ύψους περίπου 5.500.000 ευρώ) από την Εβερτον.

Αυτή η μεταγραφή… άνοιξε την όρεξη των υποστηρικτών του πειραϊκού συλλόγου, ωστόσο άνθρωποι της ΠΑΕ διέψευδαν ότι ασχολούνται με τις περιπτώσεις των Γιάγια Τουρέ και Τζόελ Κάμπελ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουν σε άλλες προσθήκες. Μάλιστα, ο ατζέντης του 22χρονου Βέλγου εξτρέμ που ανήκει στη Θέλτα Τεό Μπονγκοντά επιβεβαίωσε το φλερτ μεταξύ του Ολυμπιακού και του πελάτη του!

—-

Ποδαρικό με άγριες διαθέσεις

❱❱ Σαρωτική η ΑΕΚ, με κορυφαίο τον Μπακασέτα, πέρασε από το Αγρίνιο (4-1 τον Παναιτωλικό)

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Καταιγίδα! Η ΑΕΚ πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Αγρίνιο, κέρδισε με 4-1 τον Παναιτωλικό -έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του «Δικεφάλου»- και έδειξε πανέτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Μάλιστα, ήταν τόσο εμφατική η νίκη της ΑΕΚ και τόσο τραγική η εικόνα του Παναιτωλικού, που λογικά οι φίλοι των γηπεδούχων αποδοκίμαζαν τους παίκτες του Χάβου (μετά το 0-4) και στο τέλος μπήκαν στο γήπεδο (περίπου 20 άτομα) για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Η ΑΕΚ ήταν το αφεντικό του αγώνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Με μπροστάρη τον Τάσο Μπακασέτα, αλλά και με εξαιρετική λειτουργία τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, η ομάδα του Χιμένεθ δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο, ενώ ο Ισπανός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος και απ’ όσα είδε στο ντεμπούτο του Μασούντ.

Ο Μπακασέτας έλαμψε με την παρουσία του και όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα προσωπικό του σόου («Αν συνεχίσουμε έτσι, είμαστε το φαβορί για τον τίτλο» είπε μετά το ματς.). Ηταν αυτός που έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, μόλις στο 6ο λεπτό. Ο «Μπάκα» άνοιξε τον δρόμο για να κάνει η ΑΕΚ και το 2-0. Κέρδισε πέναλτι από τον Μύγα, το οποίο εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 36΄ (2-0). Την υπογραφή του Μπακασέτα είχε και το τρίτο γκολ («έστρωσε» στον Αραούχο και εκείνος «έγραψε» το 3-0 στο 45΄ +). Το τέταρτο γκολ μπήκε μόλις 37 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που μπήκε αλλαγή ο Λόπες και ο Παναιτωλικός μείωσε στο 68΄ με πέναλτι που έκανε ο Κονέ (Μοράρ, 4-1). 

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69΄ Μαρινάκης), Ρότσα (60΄ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκο Πάουλο, Μάσουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46΄ Κλέζιο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κονέ, Γαλανόπουλος, Αραούχο (71΄ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (51′ Μασούντ), Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λόπες), Λιβάγια.

—-

ΠΑΟΚ πέντε αστέρων διέλυσε τον Λεβαδειακό

Με εκκωφαντικό τρόπο άρχισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2018 ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχτηκε το νέο έτος στήνοντας «πάρτι» στην Τούμπα, όπου επικράτησε του Λεβαδειακού με 5-0.

Το σκορ για τους «ασπρόμαυρους», που έκαναν το «8 στα 8» στην απόρθητη φέτος έδρα τους, άνοιξε ο Μάτος στο 18′. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και εκπληκτικά αποτελεσματικός, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Κάμπος (48′ και 59′) και Πρίγιοβιτς (57′ και 89′ πέν.), που πέτυχαν από δύο γκολ καθένας, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαμπούρη (94′).

Τέλος, πανό με το μήνυμα «Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική, και είναι εδώ» ανάρτησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παίρνοντας θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46′ Τσίμιροτ), Κάμπος, Πέλκας (77′ Κουλούρης), Λημνιός (64′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φρασίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (55′ Μπελγκαζουανί), Νιάς (63′ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.

—-

Η σπίθα της ελπίδας

❱❱ Ο ΠΑΟ έδειξε σφυγμό, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και νίκησε τον Πλατανιά στη Λεωφόρο με 2-0

Πέταγε… φωτιές ο Παναθηναϊκός, ο οποίος χάρη σε δύο πέναλτι (73′ και 91′) νίκησε εύκολα τον Πλατανιά στη Λεωφόρο (2-0). Μπορεί έξω από το «Απόστολος Νικολαΐδης» να ξέσπασε πυρκαγιά, την οποία αντιμετώπισε εύκολα η Πυροσβεστική, ωστόσο η ομάδα του Εμανουέλ Ρόκα δεν μπόρεσε να «σβήσει» τους «πρασίνους».

Από το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο σημειώνοντας 10 τελικές προσπάθειες, έναντι μίας των φιλοξενουμένων, χωρίς ωστόσο να φτάσουν στο γκολ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Σέρβος πορτιέρο των Κρητικών Φίλιπ Κλιάιτς, ο οποίος με καίριες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε πιο ισορροπημένα. Μετά το 65′ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε πάλι τα ηνία του ματς και στο 71′ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Ντικαμονά μέσα στην περιοχή, το οποίο μετουσίωσε ο Βιγιαφάνιες σε γκολ (73′). Λίγο αργότερα (83′) ο Ντικαμονά αποβλήθηκε από τον αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Πλατανιά με 10 παίκτες. Ετσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 91′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πάλι από τον Βιγιαφάνιες. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δικαίως για το δεύτερο πέναλτι, αφού ο Καρυπίδης δεν φάνηκε να σταματά με το χέρι την μπάλα.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Αλτμαν, Μουνιέ (81′ Χατζηγιοβάνης), Πίσπας (62′ Δώνης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Εμανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Κοροβέσης, Ουές (44′ Στάμου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Ενσικολού, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46′ Ντουαλά).

offer


{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...