Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Εκτέλεση από τα 11 βήματα

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα αυστηρό πέναλτι για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το ΑγρίνιοΜε πέναλτι (αυστηρό), που κέρδισε ο Βαρέλα και στο οποίο ευστόχησε ο λυτρωτής Πρίγιοβιτς στο 87′ (το πρώτο γκολ του εκτός Τούμπας), ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του μαχητικού Παναιτωλικού με 1-0. Ετσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τις 11 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (έσπασε το ρεκόρ της περιόδου 1972-1973) και συνεχίζει ακάθεκτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Οι «ασπρόμαυροι» (έχασαν τον Ελ Καντουρί λόγω τραυματισμού στο 21′ και αντικαταστάθηκε από τον Μπίσεσβαρ) μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο μετά το 15ο λεπτό ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμούς και ισορρόπησε το παιχνίδι. 

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο «Δικέφαλος» (που είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, παρά την απαγόρευση) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και, μετά το 60′, άσκησε ασφυκτική πίεση στους Αγρινιώτες. Μάλιστα, στο 66′ ο διαιτητής Θάνος δεν καταλόγισε -λανθασμένα- πέναλτι, όταν, μετά τη σέντρα του Κάμπος, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχάι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Η απόφαση αυτή έφερε νεύρα στον πάγκο των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα αρχικά ο γενικός αρχηγός Παντελής Κωνσταντινίδης και έπειτα ο τεχνικός διευθυντής Λούμπος Μίχελ να αποβληθούν από τον διαιτητή. 

Τελικά, ο ΠΑΟΚ, έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα από την άσπρη βούλα, με τον Βαρέλα να κερδίζει πέναλτι σε τράβηγμα του Μιχάι (σε μια αυστηρή απόφαση) και τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί.

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών). 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (89′ Βακράκος), Μιχάι, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Πάουλο, Ρόσα, Μάσουρεκ, Κλέσιο (69′ Βασιλούδης), Ντίας (81′ Χαντάκιας), Μοράρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (77′ Σάκχοφ), Ελ Καντουρί (21′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Λημνιός (57′ Μακ), Πρίγιοβιτς.

—-

Η Ξάνθη έκανε ανατροπή στα Πηγάδια

Η δικαίωση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο για την Ξάνθη, η οποία νίκησε με ανατροπή τον Λεβαδειακό (2-1) στα Πηγάδια. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό, με τον Γιουσούφ να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Σουμπίνιο στην πλάτη της άμυνας, στέλνοντας με προβολή την μπάλα στα δίχτυα. 

Ωστόσο, η ομάδα του Ράσταβατς δεν το έβαλε κάτω και στο 57ο λεπτό έκανε την ισοφάριση με δυνατό σουτ του Ντε Λούκας. Μόλις επτά λεπτά αργότερα (64′) ο Φασίδης, που αντικατέστησε τον Τριάδη στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, σκόραρε, δικαιώνοντας τον προπονητή του. Ετσι, οι «Ακρίτες», που ήταν ανώτεροι αγωνιστικά σε όλο το ματς, πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Μεχία, Μπαξεβανίδης (69′ Καμαρά), Σιλά, Ντουρίτσκοβιτς, Κίκε (79′ Μπρίτο), Τριάδης (45′ Φασίδης), Γέντρισεκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Ντιόγκο, Νιάσε, Μητρόπουλος (84′ Καλτσάς), Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί (73′ Σαβατογκό), Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

—-

ΠΑΣάς ο Τζημόπουλος στη Ν. Σμύρνη 

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, δημιούργησε τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που απέδρασε με τη νίκη από τη Νέα Σμύρνη, εκτελώντας τους «κυανέρυθρους» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (0-1).

Σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπέριος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο προωθημένος Τζημόπουλος (φωτό) με δεύτερη κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι, ο Πανιώνιος «γκρεμίστηκε» από την πρώτη πεντάδα, ενώ ο ΠΑΣ γεύτηκε τη χαρά της νίκης ύστερα από εννέα παιχνίδια και βελτίωσε τη βαθμολογική θέση του.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο αντίπαλοι στο πρώτο μέρος: στο 34′ ο Λάμπρου για τους γηπεδούχους και στο 43′ ο Γιάκος με ωραίο σουτ. Ετσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όπου οι Γιαννιώτες σκόραραν, μη αφήνοντας στον Πανιώνιο περιθώρια αντίδρασης.

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63′ Γεσίλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73′ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87′ Σκόνδρας), Μπετρά (59′ Μανθάτης), Κόντε.

—-

Κούρσα ανόδου για την Παναχαϊκή

Το… στενό μαρκάρισμα στην κορυφή συνεχίζει η Παναχαϊκή, καθώς επικράτησε 2-0 (30’ Μωραΐτης (φωτό), 38’ πέν. Φωτάκης) της Βέροιας στην Αγυιά και παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Αρη και στο +5 από τον τρίτο ΟΦΗ. Οι «κίτρινοι» πήραν ξεκούραστα τη νίκη (στα χαρτιά) από τον Αχαρναϊκό, αλλά οι Πατρινοί φρόντισαν να μην έχουν απώλειες. Αντίθετα, ο ΟΦΗ, παρότι είχε τρία δοκάρια, έχασε στη Λάρισα από τον Απόλλωνα με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ο Ανδρέου, με κεφαλιά, στο 84′. 

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής: Απόλλων Πόντου – Παναιγιάλειος 4-1, Καλλιθέα – Πανσερραϊκός 3-1, ΑΟΧ/Κισσαμικός – Αιγινιακός 3-1, Τρίκαλα – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1, Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας 0-0, Εργοτέλης – Σπάρτη 0-0, Αχαρναϊκός – Αρης 0-3 ά.α.

Η βαθμολογία: Αρης 33, Παναχαϊκή 32, ΟΦΗ 27, Τρίκαλα 23, ΑΟΧ/Κισσαμικός 21, Α.Ε. Σπάρτης 21, Απόλλων Πόντου 18, Δόξα Δράμας 18, Αναγέννηση Καρδίτσας 18, Καραϊσκάκης 18, Απόλλων Λάρισας 16, Αιγινιακός 14, Βέροια 14, Πανσερραϊκός 12, Καλλιθέα 12, Εργοτέλης 10, Παναιγιάλειος 10, Αχαρναϊκός -51.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...