Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Έφυγε αήττητη!

► Η ΑΕΚ πλήρωσε την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Εχασε την ευκαιρία κόντρα στην Ντιναμό να προκριθεί στους «16» του Γιουρόπα
► Χιμένεθ: Αδικο το αποτέλεσμα, μπράβο στους παίκτες μουΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Κρίμα κι άδικο. Η αήττητη στο Γιουρόπα Λιγκ ΑΕΚ έχασε ένα τσουβάλι γκολ (δύο πάνω στη γραμμή) και έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, αν και την έπαιξε για 70 λεπτά μονότερμα. Τελικά, πλήρωσε την αδράνεια σε μία φάση στο πρώτο ματς και το 1-1στο ΟΑΚΑ, χάνοντας την πρόκριση.

Μπροστά σε 32.000 Ουκρανούς και 400 Ελληνες, με το θερμόμετρο να δείχνει -9, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Olimpiyskyi και με τον Αραούχο έφτασε δύο φορές, στο 9′ και στο 24′, πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, ο Λάζαρος σήκωσε τα χέρια για να πανηγυρίσει, αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Μορόζιουκ, στην κενή εστία και μπροστά στον Αργεντινό σέντερ φορ της «Ενωσης».Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν από την επιθετικότητα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα και για 30 ολόκληρα λεπτά πέρασαν σε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Από κει και πέρα ισορρόπησαν τον ρυθμό, αλλά χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία της ελληνικής ομάδας. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε το ίδιο δυνατά, αλλά, όπως και στο πρώτο μέρος, δεν είχε τύχη στο ξεκίνημα, αφού στο 51′ ο Μασούντ έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Ο Μπακασέτας σε δεύτερο χρόνο έκανε το συρτό γύρισμα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μασούντ εντελώς αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να σκοράρει, ανενόχλητος από τα δύο μέτρα σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Από κει και πέρα, έγινε ένα ματς που σπάνια βλέπουμε από ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ έπαιξε την Ντιναμό στο μισό γήπεδο, αλλά κάτι το παγωμένο τερέν και κάτι το… πούλμαν των Ουκρανών δεν της επέτρεψαν να πετύχει γκολ. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τον χρόνο και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεβ (76′ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοβ, Ζούνιορ Μοράες (90+2 Σαπαρένκο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80′ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70′ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιακουμάκης), Αραούχο.

—-

099 6Χιμένεθ: Αδικο το αποτέλεσμα, μπράβο στους παίκτες μου

Με τη λήξη του αγώνα, παρά την πίκρα του αποκλεισμού, ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για να χειροκροτήσει τους παίκτες του για τη συγκλονιστική τους εμφάνιση.

Ο Ισπανός τεχνικός, φανερά πικραμένος, τόνισε στις δηλώσεις του: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος για το αποτέλεσμα, λόγω του παιχνιδιού που κάναμε. Hμασταν καλύτεροι και στα δύο ματς, όχι μόνο απόψε. Θέλω όμως να προσθέσω ότι η διαιτησία δεν ήταν καλή ούτε σήμερα ούτε στο ματς του ΟΑΚΑ. Νομίζω πως, αν η Ντιναμό έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό το ματς, θα είχε μείνει με εφτά – οχτώ παίκτες. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, το ξαναλέω, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την εμφάνισή τους. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και άδικα σταματάμε εδώ την πορεία μας στην Ευρώπη, αλλά αποχωρούμε υπερήφανοι».

Παρατράγουδα

Τέλος, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η ουκρανική αστυνομία, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα πριν από την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό. Λεωφορείο που μετέφερε τους Ελληνες οπαδούς ακινητοποιήθηκε και δέχτηκε πέτρες από οπαδούς της ομάδας του Κιέβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Ευτυχώς, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...