Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η ΑΕΚ γλίτωσε τα μεγαθήρια!

Στο 5ο γκρουπ με Μπάγερν, Μπενφίκα, Αγιαξ, κουνάει σεντόνι και κάνει όνειρα ακόμα και για τη 2η θέσηΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Μπάγερν, Μπενφίκα, Αγιαξ, ομάδες – θρύλοι στον δρόμο της ΑΕΚ! Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που μετρούν συνολικά 11 πρωταθλητριών είναι οι αντίπαλοι της «Ενωσης» στο 5ο γκρουπ του Champions League. Κλήρωση που σίγουρα δεν φέρνει χαμόγελα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει. Μία καλή ΑΕΚ που θα ενισχυθεί μεταγραφικά μπορεί όχι μόνο να κυνηγήσει την τρίτη θέση, που οδηγεί σε πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ακόμα και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ομάδα που σίγουρα δεν «παίζεται» είναι η Μπάγερν. Από εκεί και πέρα, Μπενφίκα και Αγιαξ είναι ομάδες από τις οποίες η «Ενωση» μπορεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Ολα αυτά, βέβαια, θα φανούν στο γήπεδο και κυρίως θα κριθούν από την εικόνα της ΑΕΚ.

Εξάλλου, ήξερε από τη στιγμή που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ότι την περίμεναν μεγάλα και ζόρικα ματς, εκτός κι αν είχε την τύχη της Γαλατασαράι, η οποία, ούσα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε με Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο και Σάλκε. Τώρα, η ομάδα του Ουζουνίδη οφείλει να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους.

Η αντίπαλή της Μπάγερν βρέθηκε απευθείας στους ομίλους, αφού στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας την περασμένη σεζόν και δεν υφίσταται αμφιβολία ότι αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Η Μπενφίκα, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της περσινής Primeira Liga (πίσω από την Πόρτο), χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών, αποκλείοντας μάλιστα στα playoffs της διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ και στον τρίτο προκριματικό τη Λιόν.

Οσο για τον Αγιαξ, ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και απέκλεισε κατά σειρά τις Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου, τη στιγμή που την περασμένη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Erediviese, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν.

Οσον αφορά τους άλλους ομίλους, «φωτιά» είναι ο τρίτος (Παρί, Νάπολι, Λίβερπουλ και Ερ. Αστέρας) και ο όγδοος όμιλος (Γιουβέντους, Μάν. Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Γιουνγκ Μπόις). Αμφίρροπος είναι και ο πρώτος (Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μονακό και Μπριζ).

Δείτε εδώ αναλυτικά τους ομίλους

—-

Πάει για τέσσερις μεταγραφές η ΑΕΚ

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει ελπίδες και κάνει την ΑΕΚ να… τρέχει για να ενισχυθεί.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέχρι σήμερα το βράδυ, όταν και κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο, να κινηθεί ακόμα και για την απόκτηση τεσσάρων παικτών!

Το όνομα που βρίσκεται πρώτο στη λίστα για τη θέση του επιθετικού είναι αυτό του Νίκου Καρέλη, ενώ πολύ δυνατά «παίζει» τις τελευταίες ώρες και η επιστροφή του Παναγιώτη Κονέ. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ελληνα στράικερ, για τον οποίο έχει πολύ καλή άποψη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αφού πιστεύει ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ο Κονέ δεν υπολογίζεται από την ιταλική ομάδα και η επιστροφή του στην ΑΕΚ είναι πλέον πολύ πιθανό σενάριο.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή για τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής («παίζουν» ο Λουτσιάνο Νάρσιγκ της Σουόνσι και ο Φελίπε Πιρέζ της Αούστρια). Πρόκειται για μια θέση στην οποία «πονάει» η ΑΕΚ και δείχνει ότι χρειάζεται ενίσχυση. Επίσης, κίνηση θα γίνει και για τη θέση του κεντρικού χαφ, με τον Νεμάνια Ραντόγια της Θέλτα και τον Μιγκέλ Αγού της Πόρτο να είναι οι στόχοι.

Τέλος, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε χθες ο αγιασμός στα Σπάτα. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο οποίος μάλιστα συγκίνησε με τον λόγο του: «Ο σκοπός είναι να ευλογήσουμε τη νέα σεζόν, στην οποία η ΑΕΚ θα αγωνιστεί, ελπίζουμε με την ίδια επιτυχία, αλλά και με την τιμιότητα που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα από την πρώτη ημέρα της ιστορίας της».

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...