Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε το πρωτάθλημα!

H AEK έδειξε και χθες ότι χωρίς μεταγραφική ενίσχυση δεν έχει τύχη

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη είναι αναμφίβολα η ομάδα της χρονιάς, άσχετα από τα οπαδικά αισθήματα του καθ’ ενός. Οι «πράσινοι» παίζουν με ψυχή. Πολεμάνε κάθε φάση και δείχνουν ότι έχουν παρόν και μέλλον παρά το νεαρό της ηλικίας που έχει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Χθες κόντρα στον Aτρόμητο, ο Κάτσε κερνούσε, ο Μακέντα έπινε (φοβερή γκολάρα ο Ιταλός) και ο Διούδης… έσωζε! Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Χτύπησε στα ίσια το ματς κι αν είχε λίγη τύχη, ίσως δεν έφευγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ. Ο Κάναντι, ο Δώνης και ο Μαρτίνς, είναι οι καλύτεροι προπονητές στο φετινό πρωτάθλημα για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης και θα εξηγήσουμε σύντομα. Ο Παναθηναϊκός, κόντρα στην κοινή λογική που λέει ότι οι νεαροί παίκτες του θα λυγίσουν, αντέχει! Συνεχίζει να κερδίζει παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο, αν και με το μικρό ρόστερ που έχει δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παίκτες από τραυματισμό, όπως χθες ο Κουρμπέλης και στη διάρκεια του ματς ο Μακέντα. Αν οι «πράσινοι» ενισχυθούν (έστω και με τους γνωστούς περιορισμούς) ίσως να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στην συνέχεια.

Στον κάμπο τώρα, η ΑΕΚ πέταξε άλλους δύο βαθμούς κόντρα στην Λάρισα και ουσιαστικά η διεκδίκηση του πρωταθλήματος τελείωσε. Δικαιολογίες υπάρχουν αυτή την φορά, όπως το γήπεδο που είναι σε τραγική κατάσταση. Είναι ντροπή, το συγκεκριμένο γήπεδο να έχει λάβει άδεια για διεξαγωγή αγώνα, με τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών, αλλά και δίχως να ασχολείται κανείς σοβαρά με το που γίνονται αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση της χώρας. Την Σούπερ Λιγκα. Αυτή είναι όμως η μία όψη του νομίσματος, αφού η ομάδα του Ουζπουνίδη έδειξε για μία ακόμα αφορά ότι έχει και αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό πρόβλημα. Σε όλες τις ενέργειες τους οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν να μην πιστεύουν στον εαυτό τους. Ακόμα και στα πιο απλά πράγματα δεν γίνετε το απλό, αλλά το δύσκολο, με συνέπεια να μην υπάρχει αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ χθες απέναντι στην Λάρισα δεν είχε ούτε φρεσκάδα, γεγονός που δείχνει, ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αν δεν ενισχυθεί, τότε Ένωση θα κινδυνεύσει να χάσει και το δεύτερο στόχο που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Πάμε στον ΠΑΟΚ που παίζει σήμερα με τον Λεβαδειακό και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει το τρίποντο και στην Λιβαδειά. Πάντως αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είχε αποκλειστεί νωρίτερα, δεν του άξιζε να φτάσει στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και να διεκδικεί κάτι. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να μην ρίξουν το βάρος στην Ευρώπη, φοβούμενοι τους διώκτες τους στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, φάνηκε επί του πρακτέου ότι το ρόστερ του δεν έχει τέτοιο βάθος ποιότητας για χτυπήσει στα ίσα τα πάντα. Το ποιος φταίει για αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Αυτό που μετράει είναι ότι η ιεράρχηση στόχων έβαλε στην κορυφή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο τέλος πάνω σε αυτό θα κριθούν όλοι. Αν τον Μάιο, οι ασπρόμαυροι πίνουν νέκταρ τίτλου, ουδείς θα θυμάται τον αποκλεισμό στην Ευρώπη.

ΥΓ. Ο Παναθηναϊκός στην Πυλαία έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ και σκόρπισε μετά από αρκετό καιρό χαμόγελα και αισιοδοξία. Οι «πράσινοι» ήταν πειστικοί, αποφασισμένοι και δεν επέτρεψαν στον δικέφαλο του Βορρά να αντιδράσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Και μιλάμε για μια ομάδα που αποδίδει εξαιρετικά πάνω στο παρκέ και τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει διαρκώς ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό, λοιπόν, κάνει την εικόνα του «τριφυλλιού» ακόμη πιο σημαντική, εν όψει της «διαβολοβδομάδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...