Ούτε καν «βράχηκαν»

Αθωώθηκαν Μπέος, Μποροβήλος, Μπάκος και Κομπότης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων

Πολύ κακό για το τίποτα τελικά. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αποφάσισε τελεσίδικα την αθώωση των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Μποροβήλου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Κομπότη, ενώ αντίθετα έκρινε ένοχο τον Τσακογιάννη. Μία υπόθεση που ξεκίνησε με περισσότερους από 100 κατηγορούμενους, για να οδηγηθούν τελικά σε δίκη αρχικά οι 85, που στη συνέχεια έγιναν 56 και στο τέλος… έμειναν 26, είχε ως… αποτέλεσμα την αθώωση της συντριπτικής πλειοψηφίας από αυτούς. Κι αυτό γιατί όσοι βαρύνονταν με την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αν και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί, όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση.

Εκτός από τους τέσσερις προαναφερθέντες που αθωώθηκαν, ένοχος κρίθηκε ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και οπλοκατοχή. Επίσης ένοχοι κρίθηκαν οι Βασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αφορά τον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Για τους υπόλοιπους η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή. Να προσθέσουμε ότι, όπως έγινε γνωστό, θα επιστραφούν οι εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους κατηγορούμενους ενώ θα αφαιρεθεί και το διάστημα που ορισμένοι από τους κατηγορούμενους (όπως οι Μπέος, Τσακογιάννης) είχαν προφυλακιστεί.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν αναλυτικά είναι: Γιώργος Τσακογιάννης: 27 μήνες φυλάκιση, Βασίλης Καρακούλιας: 18 μήνες, Μαρία Βυθοπούλου: 18 μήνες, Βασίλης Δημόπουλος: 20 μήνες, Δημήτρης Ζαβαντίας: 12 μήνες, Βασίλης Γεωρτσιάκος: 18 μήνες, Θανάσης Ντότσης: 18 μήνες, Μάκης Σιδηρόπουλος: 15 μήνες, Γιώργος Τσεκερίδης: 12 μήνες, Γιώργος Γαλαίος και Γιωργος Διγώνης από 8 μήνες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που βρέθηκαν κατηγορούμενοι για το Koriopolis ήταν κι ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο οποίος μετά την απόφαση του δικαστηρίου είπε: «Τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν άδικο όλο αυτό που τραβήξαμε αλλά η Δικαιοσύνη εξέτασε τα πραγματικά στοιχεία και έδωσε την απάντησή της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ