Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Ο Μπερτομέου κοιτάζει μόνο την πάρτη του!

Η Ευρωλίγκα είναι μια εταιρεία που δεν ενδιαφέρεται για το μπάσκετ αλλά για την ευημερία της

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Μόλις είχε τελειώσει το Ελλάδα – Γεωργία και ειλικρινά ήμουν έξω φρενών με τους λίγους που δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μπερτομέου βρήκε ένα ευρωπαϊκό μπάσκετ που ΑΝΘΙΖΕ και τροφοδοτούσε το NBA με πραγματικά μπασκετικά ταλέντα –ας θυμηθούμε τον αδικοχαμένο Πέτροβιτς, τον Ράντζα, τον Κούκοτς, τον Σαμπόνις και πολλούς άλλους που έκαναν αξιόλογες καριέρες στο ΝΒΑ– και κατάφερε να το διαλύσει.

Ηρθε ο Μπερτομέου που στην πραγματικότητα είναι μάνατζερ και με τη στήριξη κάποιων ιδιοκτητών καταστρέφουν από μέρα σε μέρα ό,τι οι παλιοί μπασκετάνθρωποι στην Ευρώπης είχαν κατορθώσει να πετύχουν. Αλήθεια κάποτε η Ευρώπη έβγαζε ταλέντα μπασκετικά και οι προσθήκες με παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν περιορισμένες. Τώρα κάθε ευρωπαϊκή ομάδα έχει ίσως κατά 75% παίκτες Αμερικανούς που δεν κάνουν για το NBA αλλά ούτε για την δεύτερη στην σειρά αμερικανική λίγκα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται σιγά σιγά η παραγωγή ευρωπαϊκών μπασκετικών ταλέντων, οι Αμερικανοί τούς φράζουν τον δρόμο προς την εξέλιξη. Ο Μπερτομέου και κάθε ο Μπερτομέου είναι καταστροφείς του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς για ΙΔΙΟΝ συμφέρον ανάγκασε τις εθνικές ομάδες να παίζουν ημιστελεχωμένες και ευτυχώς που στην Ελλάδα του «σωλήνα» οι αρμόδιοι φορείς, ΕΟΚ κ.λπ., έχουν φροντίσει για τη συνέχεια.

Πρέπει να καταλάβετε όλοι όσοι αγαπάτε το μπάσκετ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κορυφαίο μέχρι να έρθει ο Μπερτομέου και να πάρει τα ελληνικά τηλεοπτικά χρήματα για τη δήθεν κεντρική διαχείριση που στην πραγματικότητα ήταν για να σωθούν οι Ισπανοί. Πριν γίνει η κεντρική διαχείριση η ΑΕΚ και το Περιστέρι έπαιρναν 1.000.000 ευρώ, την ώρα που η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έπαιρναν από την ισπανική τηλεόραση 250.000 ευρώ (ενώ από την ελληνική τηλεόραση οι «αιώνιοι» κάτι παραπάνω από 2.500.000). Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η επιμονή του Μπερτομέου για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Φανταστείτε πού βρέθηκαν η ΑΕΚ, το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Ηρακλής με ανύπαρκτα έσοδα από τηλεόραση και διαφημίσεις και πού είναι αυτήν τη στιγμή το ισπανικό μπάσκετ που πήρε τα χρήματα της ελληνικής τηλεόρασης και με τα πολύ περισσότερα έσοδα από χορηγούς και εισιτήρια έριξε στο καναβάτσο το ελληνικό και στη συνέχεια το Ιταλικό. Ολα αυτά είναι η ωμή πραγματικότητα και δεν έχουν καμία σχέση με την κόντρα των «αιωνίων» και ποια πλευρά έχουν επιλέξει. Εξάλλου η σωτηρία για εμάς θα έρθει από την FIBA και τους νόμους και όχι από εταιρείες όπως είναι η ULEB και η Ευρωλίγκα.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή κόντρα στον Απόλλωνα και από τύχη δεν έχασε βαθμούς. Ας αρχίσουμε από την άμυνα και να τελειώσουμε σε αυτήν! Οι δυο κεντρικοί αμυντικοί της, Οικονόμου και Τσόσιτς, με την εικόνα τους σε δεύτερο σερί παιχνίδι δείχνουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το πατατράκ στο Καραϊσκάκη και επιτρέπουν στον εαυτό τους να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές και να προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου της ΑΕΚ. Θα πρέπει οι ίδιοι να αλλάξουν ψυχολογία και να ανέβουν, γιατί η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Γιατί αν η άμυνα παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο στο άμεσο μέλλον και τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο, αλλά και έπειτα στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ δεν έχει καμία απολύτως τύχη.

ΥΓ.: Όσο για τον Παναθηναϊκό, ό,τι σπείρεις θερίζεις. Παρατημένος εκτός γηπέδου και τραγικός εκτός έδρας, έγινε εύκολο θήραμα από τον πολύ καλό Πανιώνιο που κέρδισε εύκολα και δίκαια. Οι Πράσινοι με ανύπαρκτη διοίκηση είναι δικαιολογημένα έρμαιο όχι μόνο των αντιπάλων λόγω φτωχού έμψυχου δυναμικού, αλλά κυρίως των διαιτητών και των βοηθών που τους αντιμετωπίζουν σαν ομαδούλα της σειράς! Τόσο απροστάτευτοι είναι…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...