Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο κυρίαρχος Αρης και η εμπιστοσύνη στον Μαρτίνς

H πρώτη νίκη σε ντέρμπι τον φέρνει πιο κοντά στην έξοδο του στα ευρωπαϊκά σαλόνια

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

O Αρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δείχνει έτοιμος και το απόλυτο φαβορί για να σφραγίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Βάσει μάλιστα της εικόνας του αγώνα, η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται ανακούφιση που δεν υπέστη πιο βαριά ήττα και ικανοποίηση που απέφυγε μεγαλύτερο σκορ. Αν κάποιος άφηνε τα προβλήματα της Ενωσης στην άκρη, για να εξαγάγει μια αμιγώς ποδοσφαιρική διαπίστωση, βάσει όσων παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο χορτάρι, θα συμπέραινε ότι ο Παντελίδης διάβασε το ματς καλύτερα από τον Χιμένεθ. Ο Αρης έπαιξε μπάλα, έκανε ευκαιρίες, ενώ η Ενωση απλά παρακολουθούσε και τίποτα άλλο.

Σε παιχνίδι μάλιστα που η ΑΕΚ ήθελε να παραμείνει με προβάδισμα στην κούρσα της 3ης θέσης και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για τη 2η πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Είναι αξιοπερίεργο ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Χιμένεθ δεν έκανε ούτε προσπάθεια να δημιουργήσει έστω μια φάση. Οι παίκτες του Αρη ήταν πιο παθιασμένοι, ήθελαν περισσότερο το ματς και χωρίς να κινδυνεύσουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα εστίασαν στο πώς θα ικανοποιήσουν τον κόσμο τους στις εξέδρες, πετυχαίνοντας μία εύκολη νίκη και το πέτυχαν εύκολα. Θα ήταν άδικο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων να μην κερδίσει ο Αρης, που πέραν όλων των άλλων είχε ευκαιρίες, δύο δοκάρια και καθαρές φάσεις. Η ΑΕΚ φαίνεται να ρίχνει όλο το βάρος στο Κύπελλο, αλλά καλό θα είναι να συνέλθει, γιατί κανένας δεν της εγγυάται ότι θα τα καταφέρει.

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Η ήττα από τη Λαμία έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στον Πειραιά. Ο Πέντρο Μαρτίνς έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και ο Μαρινάκης δείχνει να σκέφτεται, εντελώς λανθασμένα για εμάς, την απομάκρυνσή του. Ο Πορτογάλος ήρθε από τη Γκιμαράες με συμβόλαιο αρκετά κάτω από των προκατόχων του. Αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, δεν ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Ο Πορτογάλος κόουτς πήρε μία ομάδα με πολλά προβλήματα, σήκωσε μανίκια από τον περασμένο Απρίλιο και ανέλαβε να χτίσει μια ομάδα περίπου από το μηδέν, καταφέρνοντας φέτος να φτιάξει ένα σύνολο που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν φταίει ο Μαρτίνς που ο Ολυμπιακός δεν πήρε αξιόπιστο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ούτε φταίει που η ΠΑΕ έριξε το μπάτζετ, αφού δεν υπήρχαν τα έσοδα του Champions League. Ο Μαρτίνς μάλιστα στήριξε, εμπιστεύθηκε και ανέδειξε παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά, ο Σισέ, αξιοποίησε άλλους όπως ο Γκερέρο με τον Χασάν, που δεν είναι μεταξύ των τοπ επιθετικών, κακά τα ψέματα, και παρουσίασε τον καλύτερο Φορτούνη εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ο Πορτογάλος λοιπόν καλό θα είναι να στηριχθεί, αφού είναι η μοναδική ελπίδα για να χτίσει ο Ολυμπιακός ξανά καλή ομάδα την επόμενη σεζόν. Διαφορετικά, με νέο προπονητή και χωρίς μπάτζετ και η επόμενη χρονιά θα πάει στράφι…

ΥΓ.: Μπράβο στο Στέφανο Τσιτσιπά. Μπορεί να έχασε από τον Φέντερερ στον τελικό του Ντουμπάι, αλλά έδειξε και πάλι ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι πρωταθλητής με όλη τη σημασία της λέξης και οι τίτλοι θα έρθουν και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΥΓ.2: Πολλά συγχαρητήρια και στους αθλητές του στίβου, και σε αυτούς που πήραν μετάλλια και σε αυτούς που πολέμησαν για να διακριθούν. Εγραψαν ακόμα μία χρυσή σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό. Ειδικά ο Μίλτος Τεντόγλου τρέλανε την Ευρώπη, αφού λίγους μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και στον κλειστό στίβο στη Γλασκώβη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...