Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιδανική κλήρωση για τη διάκριση

Οι βατοί αντίπαλοι της Εθνικής στο Παγκόσμιο σκορπούν χαμόγελα αισιοδοξίας

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Η τύχη χαμογέλασε στην εθνική ομάδα. Η κλήρωση με τον Γιάννη Αντετοκούμπο ή χωρίς αυτόν ήταν πολύ καλή για να προχωρήσουμε μακριά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην πρώτη φάση η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο. Κανένα μεγαθήριο, ομάδες που η δίχως απουσίες Εθνική μπορεί να κάνει το τρία στα τρία και να προχωρήσει με έξι βαθμούς στην συνέχεια. Πρώτος βασικός στόχος είναι η πρόκριση (τη δίνουν η πρώτη και η δεύτερη θέση) και έτερος το αήττητο, διότι τα αποτελέσματα μεταφέρονται…

Μεταφέρονται στη δεύτερη φάση των «16», όπου η Ελλάδα θα ανταμώσει σίγουρα τις ΗΠΑ και λογικά μία εκ των Τουρκίας και Τσεχίας. Πρώτη δεν μπορεί να βγει, στόχος είναι μόνο η δεύτερη θέση και ο «τελικός» θα είναι το ματς με Τσεχία ή Τουρκία. Φυσικά και δεν θα είναι εύκολο ματς, αλλά όπως υποστήριξε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος «θα μπορούσαν να βρεθούν και πολύ πιο δύσκολοι αντίπαλοι στον δρόμο μας».

Εξάλλου, πάντα παίζει ρόλο η κλήρωση σε μεγάλες διοργανώσεις, δεν είναι σαν τη διαδικασία του ενός πρωταθλήματος που παίζουν όλοι με όλους. Για παράδειγμα η Κίνα δεν μπορούσε να βρει πιο εύκολους αντιπάλους. Κάτι απόλυτα λογικό. Η Λιθουανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς δεν μπορούν να αισθάνονται άνετα, διότι μία απ’ αυτές δεν θα είναι στους «16». Κι όταν ανταμώσουν με Γαλλία και Γερμανία, δύο από τις τέσσερις που θα έχουν απομείνει δεν θα φτάσουν ούτε στους «8».

Αντίθετα, για την Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Είναι στο χέρι της η πρόκριση. Αρκεί να είναι πλήρης και να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες. Ολες οι ομάδες θα έχουν εξαιρετικό ρόστερ, αλλά η Εθνική με Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της δεν μπορεί να τις φοβάται. Μόνο η ΗΠΑ φαντάζουν αχτύπητες αν και δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα παρουσιαστούν.

Αρα η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει και πάλι στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη αν παρουσιαστεί πλήρης στην προετοιμασία και στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια το μεγάλο πρόβλημα είναι η συσπείρωση και οι απουσίες. Αν για παράδειγμα δεν τραυματιζόταν ο Αντετοκούνμπο το 2017 τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τώρα έχουμε χρυσή ευκαιρία και μακάρι όλα να κυλήσουν ιδανικά.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το ματς θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και λόγω της γκολάρας του πολύ μεγάλου Αντρέ Βιεϊρίνια! Ο Πορτογάλος ήταν σε… άλλη διάσταση στο Αγρίνιο. Ηταν τόσο πωρωμένος, που αυτό το πέρασε σε όλη την ομάδα που μετά το 1-0 αποφάσισε να καταπιεί κάθε αντίπαλο που υπήρχε στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα, είναι η καλύτερη ομάδα και το δείχνει σε κάθε αγωνιστική.

Τεράστια νίκη πήρε και η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο φετινός Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και δίκαια βγαίνει ξανά στην Ευρώπη. Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία στην Ένωση μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟ και οι παίκτες του πήραν δίκαια το τρίποντο που εκτός απροόπτου θα τους χαρίσει την τρίτη θέση.

ΥΓ.: Όσο για την κόντρα των «αιωνίων» στο μπάσκετ, τα πράγματα είναι απλά και απορούμε ειλικρινά με τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει, δικαίωμά του. Θεωρεί ότι η διαιτησία τον αδικεί, ο Βασιλακόπουλος τον υπονομεύει και το τράβηξε στα άκρα. Θα υποστεί τις συνέπειες, αφού υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται, αλλιώς ζούμε στη ζούγκλα. Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως ό,τι γίνει, θα γίνει για το νέο πρωτάθλημα. Δηλαδή να αλλάξουν οι διαιτητές, να αλλάξει η ΚΕΔ, να φύγει ο Βασιλακόπουλος. Τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό! Ο υφυπουργός οφείλει να μοιράζει το καρπούζι στη μέση, διαφορετικά ο κίνδυνος να εκτεθεί έστω κι αν έχει τις καλύτερες προθέσεις είναι πολύ μεγάλος. Οσο για τις διοικήσεις των ομάδων, καλύτερα να ηρεμήσουν, γιατί ο κόσμος βλέπει κι από αυτούς παίρνει παράδειγμα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....