Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Με κατάθεση ψυχής

Η Εθνική δέχθηκε δύο γκολ από τη Βοσνία στο 15λεπτο και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε την πολύτιμη ισοπαλία (2-2)

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Όρθια στη Ζένιτσα έμεινε η εθνική μας ομάδα! Με επική αντεπίθεση κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και να φύγει με πολύτιμο βαθμό (2-2) κόντρα στη Βοσνία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020.

Το κλίμα ήταν φανατισμένο και αυτό φάνηκε από το πόσο έντονα αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο οι Βόσνιοι φίλαθλοι στο «Bilino Polje» στη Ζένιτσα. Ήταν τόσο έντονα τα γιουχαΐσματα, που ουσιαστικά τον «σκέπασαν» και δεν ακουγόταν καλά καλά ούτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες! Οι Βόσνιοι, με τον ενθουσιασμό από την εξέδρα, μπήκαν στο παιχνίδι με το… μαχαίρι στα δόντια και κατάφεραν να μας κάνουν να πελαγοδρομούμε. Στο πρώτο 15λεπτο μάλιστα ήμασταν σε… άλλο γήπεδο, με την άμυνά μας να μη λειτουργεί καθόλου σωστά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βίστσα να κάνει στο 10′ το 1-0 και στον Πιάνιτς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15′ που έπιασε στον ύπνο τον Βλαχοδήμο, το 2-0. Η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια, έκανε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ως εκεί, αφού οι Βόσνιοι ήταν πολύ επικίνδυνοι όταν έβγαιναν στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν στο 64′. Ο Κώστας Φορτούνης κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και σημείωσε το 2-1. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό τα πράγματα έγιναν ιδανικά για την Ελλάδα, καθώς οι Βόσνιοι έμειναν με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Πιάνιτς για σκληρό φάουλ στον Ζέκα.

Η Εθνική άγγιξε την ισοφάριση στο 74′ με τον Κολοβό και από εκεί και πέρα έπαιξε μονότερμα τη Βοσνία, με τον Αναστασιάδη να δίνει το σύνθημα με τις αλλαγές του για φουλ επίθεση. Η ανωτερότητά της καρποφόρησε στο 85′ όταν ο Κολοβός, έπειτα από σέντρα του Ζέκα, με φοβερή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Φινλανδία με πολύ… κυνική εμφάνιση πέρασε νικηφόρα από το Ερεβάν (0-2 την Αρμενία) και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2020, ενώ η Ιταλία συνέτριψε το Λιχτενστάιν (έπαιζε με 10 από το 45′) με 6-0.

Βοσνία: Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς, Πιάνιτς, Τζέκο (90′ Γκόγιακ), Τσίμιροτ (93′ Κρούνιτς), Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (79′ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (66′ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46′ Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...