Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

«Αφήσαν τον Ντιέγκο να πεθάνει»! Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα!

Ο μεγάλος Ντιέγκο δεν είναι πια εδώ. 

  • Από τους
    Γιώργο Σηφάκη,
    Χάρη Δάντση

Το «γιατί» και το «πώς» όμως «έφυγε» προχθές από τον πλανήτη όπου δοξάστηκε -ενδεχομένως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αθλητή- ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Πέπλο μυστηρίου έχει καλύψει την υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος του Μαραντόνα καταγγέλλει ιατρική αμέλεια!

«Δεν αισθάνομαι καλά» ήταν τα τελευταία λόγια του «Ντιεγκίτο», σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Αργεντινός θρύλος ξύπνησε την περασμένη Τετάρτη και, αφού έφαγε πρωινό, παραπονέθηκε στον ανιψιό του Τζόνι Εσποζίτο ότι δεν ένιωθε καλά και ότι θα ξάπλωνε για να ξεκουραστεί. Ήταν χλομός, ενώ παραπονέθηκε στη νοσοκόμα που τον φρόντιζε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο ότι κρύωνε.

gia enthero to xeri tou tueou

Ο ψυχολόγος του Μαραντόνα και μία ψυχίατρος «πήγαν στην κρεβατοκάμαρά του στο ισόγειο, του μίλησαν, αλλά δεν απάντησε, και ζήτησαν από τον ανιψιό του και έναν βοηθό να μπουν στο δωμάτιο. Προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ζωτικά σημάδια και έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης» αναφέρουν δημοσιεύματα.

Καρδιακή ανεπάρκεια

Αργότερα στο σημείο έφτασαν και διασώστες, οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά και ένας χειρουργός που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, χρησιμοποιώντας αδρεναλίνη και ατροπίνη.

f1 5193832
ÍÔÉÅÃÊÏ ÁÑÌÁÍÔÏ ÌÁÑÁÍÔÏÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÁÑ×ÅÉÏÕ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τις Αρχές, που διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του, ο θάνατός του επήλθε περίπου το μεσημέρι. Η προκαταρκτική αυτοψία διαπίστωσε ότι ο 60χρονος πέθανε στον ύπνο του έπειτα από καρδιακή ανεπάρκεια που προκάλεσε πνευμονικό οίδημα.

Μάλιστα, οι γιατροί λέγεται ότι ανίχνευσαν διεσταλμένη καρδιομυοπάθεια, μια κατάσταση στην οποία ο καρδιακός μυς εξασθενεί και διευρύνεται και δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα στο υπόλοιπο σώμα. Όσον αφορά την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι «όλα δείχνουν φυσικά αίτια».

Ωστόσο ο Ματίας Μόρλα, δικηγόρος του Μαραντόνα, προέβη σε πολύ σημαντικές καταγγελίες. «Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι επί 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από το προσωπικό υγείας που τον εξυπηρετούσε, το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει, και αυτό ήταν μια εγκληματική ανοησία. Αυτό το γεγονός πρέπει να τονιστεί και θα ζητήσω να ερευνηθεί μέχρι τέλους. Όπως μου έλεγε πάντα και ο Ντιέγκο, “εσύ είσαι ο στρατιώτης μου, δράσε χωρίς να σε σταματά τίποτε”» ανέφερε, ενώ σκοπεύει να κινηθεί νομικά…

«Εμφύλιος» για το ποιος θα βάλει πρώτος χέρι στην κληρονομιά του

Δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί στο φέρετρο το άψυχο κορμί του «θεού της μπάλας» και ήδη άρχισε η μάχη της οικογένειάς του για την κληρονομιά του. Μια ολόκληρη εντεκάδα αγοριών και κοριτσιών θέλει να βάλει χέρι στα εκατομμύρια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, καθώς τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά του είναι έτοιμα να κονταροχτυπηθούν δικαστικά με τουλάχιστον άλλα έξι, που φέρεται ότι είναι δικά του παιδιά, αλλά το απόλυτο «10» του ποδοσφαίρου με το «χέρι του Θεού» δεν αναγνώρισε ποτέ.

1479707 2

Μέχρι τον θάνατό του ο Μαραντόνα είχε αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες που απέκτησε από τέσσερις γυναίκες. Πρόκειται για την 32χρονη Ντάλμα και την 30χρονη Τζιανίνα από την πρώην σύζυγό του Κλαούντια Βιγιαφάνε και τον επτάχρονο Ντιέγκο Φερνάντο που απέκτησε από τη σύντροφό του Βερόνικα Οχέδα. Πρόσφατα είχε αναγνωρίσει τον Ντιέγκο Τζούνιορ που απέκτησε από το μοντέλο Κριστίνα Σινάγκρα και την 23χρονη Τζάνα από τη Βαλέρια Σάμπαλαϊν.

Βιολογικά παιδιά

Τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά, σύμφωνα με την «Daily Mail», είναι αποφασισμένα να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μοιραστούν τα εκατομμύρια της περιουσίας του «Πίμπε ντε όρο». Ωστόσο, μερίδιο φέρεται ότι είναι έτοιμα να διεκδικήσουν νομικά τα έξι μη αναγνωρισμένα παιδιά του.

23 year old brunette called Magali Gil 7
Μαγκάλι Τζιλ

Πέρυσι τρία άτομα στην Κούβα με τα ονόματα Τζοάνα, Χαβιέτο και Λου υποστήριξαν ότι είναι βιολογικά παιδιά που απέκτησε κατά την παραμονή του στο νησί για αποτοξίνωση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά το 2000. Επίσης, η 23χρονη από την Αργεντινή Μαγκάλι Τζιλ προσέφυγε στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι είναι κόρη του. Νωρίτερα, δε, ο Αργεντινός Σαντιάγκο Λάρα ισχυρίστηκε ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας του, ενώ άλλος ένας Κουβανός φέρεται ότι είναι παιδί του.

Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος τα παιδιά του Μαραντόνα να μείνουν με τη…. διαθήκη στο χέρι, καθώς κανείς δεν ξέρει αν τα αναφέρει σε αυτή. Πέρυσι, δε, είχε απειλήσει να τα αποκληρώσει μετά τη διαρροή φημών ότι πέθανε.

Ο χαμός του «ένωσε» και αιώνιους «εχθρούς»

«Δεν έχει σημασία τι έκανες στη ζωή σου, αλλά τι έχεις κάνει για τις δικές μας ζωές» ανέφερε ένα πανό στην Αργεντινή μετά το τέλος της καριέρας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ως ποδοσφαιριστή – και όσοι δεν το είχαν καταλάβει το διαπίστωσαν χθες…

23473454

Όλος ο πλανήτης «υποκλίθηκε» στον κατά πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν, με τη σορό του παγκόσμιου θρύλου να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην Κάζα Ροζάδα.

23473347

Κατά τη μεταφορά από το σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του στην έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, χιλιάδες συμπατριώτες του βγήκαν στους δρόμους κλαίγοντας και ούρλιαζαν για τον χαμό του, συνοδεύοντας την αυτοκινητοπομπή, χωρίς όμως να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και, φυσικά, δίχως να φορούν μάσκες. Η πρώην γυναίκα του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δύο κόρες τους Τζιανίνα και Ντάλμα έφτασαν πρώτες στο προεδρικό μέγαρο, ενώ οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Μικροί, μεγάλοι, φίλοι, ακόμη και «εχθροί» είπαν το τελευταίο «αντίο» στο «χρυσό παιδί». Οπαδοί της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς αγκαλιασμένοι με εκείνους της μισητής Ρίβερ Πλέιτ έκλαιγαν για τον χαμό του «Ντιεγκίτο».

23473357

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με σημαία και φανέλα με το νούμερο «10» της Αργεντινής, καθώς και με της Μπόκα, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες άφησε πάνω στο φέρετρο και μια φανέλα του «Πίμπε ντ’ όρο» της Αρχεντίνος Τζούνιορς, της πρώτης ομάδας του.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...