Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το 5ο ευρωπαϊκό χρυσό βάζει πλώρη για το Τόκιο

Ταβάνι του Λευτέρη Πετρούνια είναι ο ουρανός…

Ο «άρχοντας των κρίκων» επέστρεψε δυναμικά, κατακτώντας για πέμπτη φορά στη σπουδαία καριέρα του το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Βασιλεία. Είχαν προηγηθεί οι θρίαμβοι το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ και το 2018 στη Γλασκόβη, ενώ είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.

Ετσι, ο Πετρούνιας έγινε ένας από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες στην 66χρονη ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων από το 1955 έως σήμερα σε οποιοδήποτε όργανο, ισοφαρίζοντας τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010), ενώ απέχει ένα βήμα από τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Συνολικά ήταν το δέκατο χρυσό του Πετρούνια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Κι όμως, αυτός ο ζωντανός θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και του αθλητισμού δεν έχει εξασφαλισμένο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Φ1 5
Ο Πετρούνιας στον τελικό της Βασιλείας

Στην Ντόχα

Για να βρεθεί στο Τόκιο, ο 30χρονος γυμναστής θα χρειαστεί να κερδίσει με βαθμολογία πάνω από 15.333 στο τελευταίο προολυμπιακό τουρνουά της Ντόχα, το οποίο έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω κορονοϊού. Οι επιδόσεις του προ ολίγων ημερών (15.366 β. στον προκριματικό και 15.400 β. στον τελικό, με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας) ήταν ό,τι καλύτερο στην πρώτη του συμμετοχή έπειτα από έναν χρόνο μακριά από τους αγώνες.

«Είναι σπάνιο φαινόμενο ένας αθλητής, ύστερα από μια τόσο βαριά χειρουργική επέμβαση αλλά κι έπειτα από μεγάλη αγωνιστική αποχή, λόγω και της πανδημίας, να δείχνει ξανά τον καλύτερο εαυτό του. Μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να του πουν “περάστε” και να έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οποτε κι αν γίνει το τελευταίο προολυμπιακό, πάντως, ο Λευτέρης θα δείξει πραγματικά πόσο ανταγωνιστικός είναι» σημείωσε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης.

Κι όμως, ένας τέτοιος αθλητής είναι απλήρωτος επτά μήνες! «Αυτό το μετάλλιο είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου, αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα, στους Ελληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι -το ίδιο ισχύει και για εμένα- και ελπίζω η νέα διοίκηση να μη συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκησης.

petr
Με τη Μιλλούση και το σκυλάκι τους

Εγώ, χάρη στους χορηγούς που έχω, μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές, όμως, που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πετρούνιας κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ρίχνοντας το μπαλάκι στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι τον… ευχαρίστησαν για την προσφορά του, αλλά ο ίδιος και οι συναθλητές του περιμένουν εκτός από λόγια και πράξεις…

Σε όλη αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με τον τραυματισμό του και τον κορονοϊό, δίπλα στον Πετρούνια ήταν διαρκώς η αγαπημένη του Βασιλική Μιλλούση, που του χάρισε δύο πανέμορφες κόρες. «Για τη Σοφία, για τη Βασιλική και την Ελένη» ήταν η συγκινητική αφιέρωσή του μετά το χρυσό που κατέκτησε στην Ελβετία και ετοιμάζεται πλέον για να κατακτήσει κι άλλες κορυφές…

kores
Με τη Σοφία και την Ελένη

Μάλιστα, φρόντισε να στείλει και μήνυμα στους ανταγωνιστές του, που είχαν βγάλει… γλώσσα το προηγούμενο διάστημα, όταν απείχε από τους αγωνιστικούς χώρους, τονίζοντας με νόημα για την κατάσταση του ώμου του: «Είμαι πλέον απόλυτα καλά και αν πάθω κάτι πια, θα είναι στον άλλο ώμο, ο αριστερός είναι πολύ καλά και είμαι πιο δυνατός από ποτέ»!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...