Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Η Εθνική πόλο αφιέρωσε το αργυρό μετάλλιο στους Έλληνες που μάχονται με την πύρινη λαίλαπα

Λιοντάρια!

Οχι δάκρυα αλλά μόνο περηφάνια γι’ αυτή την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία ηττήθηκε στο χθεσινό τελικό με 13-10 από την παντοδύναμη Σερβία και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

  • Από τον
    Χάρη Δάντση

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πάλεψαν σαν λιοντάρια, όμως δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη σερβική καλοκουρδισμένη μηχανή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το πρώτο οκτάλεπτο, επέστρεψε από διαφορά τριών τερμάτων (σε 7-7), όμως δεν αξιοποίησε τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο οκτάλεπτο και «λύγισε» στο φινάλε…

Πολλοί διεθνείς, όπως ο τερματοφύλακας Ζερδεβάς, ξέσπασαν με δάκρυα μετά το τέλος του τελικού δείχνοντας το μέταλλο της ομάδας. Το επίτευγμά τους ωστόσο είναι μοναδικό, καθώς πρόκειται για το ασημένιο που κατέκτησαν και είναι το πρώτο μετάλλιο της Ανδρών στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

Φ2polo

Είναι το δεύτερο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε Ολυμπιακούς ύστερα από αυτό των Γυναικών το 2004 και 11ο στον υγρό στίβο στην ιστορία τους από το 1896. Στον μικρό τελικό η Ουγγαρία επικράτησε 9-5 της Ισπανίας και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα του τουρνουά, όπως ο Σέρβος τερματοφύλακας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς και ο συμπατριώτης του Φίλιπ Φιλίποβιτς, που αναδείχθηκε και MVP του τουρνουά, καθώς και οι Αλεξάνταρ Ιβοβιτς (ο Μαυροβούνιος βγήκε πρώτος με 24 τέρματα), Κρίζτιαν Μανχέρτζ (Ουγγαρία), Ρότζερ Ταχούλ (Ισπανία) και Γιουσούκε Ινάμπα (Ιαπωνία).

Η αποστολή της ασημένιας πρωταθλήτριας Εθνικής μας ομάδας πόλο επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη (11/8) στις 12.20 το μεσημέρι.
Οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Αλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

5355742

«Δεν γιορτάζουμε, στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο»

Σπουδαίοι εντός, αλλά και εκτός πισίνας… Οι διεθνείς έδειξαν το ήθος τους ακόμη μία φορά, με τον Μάριο Καπότση να συγκλονίζει με τα λεγόμενά του, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας, γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο, που είναι πολύ οδυνηρός και μας έχει επηρεάσει όλους. Το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σ’ εμάς, ανήκει σε όλους τους Eλληνες που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, σε αυτούς τους Ελληνες που βοηθούν, στους πυροσβέστες, σε όσους βοηθούν. Μου έρχονται πολλά στο μυαλό, η οικογένεια των Αντετοκούνμπο που πληρώνουν για καταλύματα, ο Γιαννακόπουλος που πληρώνει την αναδάσωση. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Ελληνες» δήλωσε ο Καπότσης.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το σπίτι του στην Αγία Αννα Ευβοίας που επλήγη από τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών μας ήταν στην Ελλάδα, αυτά που γίνονται είναι θλιβερά». Στη συνέχεια έκανε ειδική αφιέρωση στον πατέρα του Τάσο, που υπήρξε εκ των κορυφαίων πολιστών της ιστορίας στην Ελλάδα. «Νομίζω ο πατέρας μου είναι πιο χαρούμενος από μένα. Δεν ξέρω, ειλικρινά. Απλά θα του το τρίψω στη μούρη (γέλια)» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...