Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Σε σπίτι που του παραχωρήθηκε στον Πειραιά θα μετακομίσει ο πατέρας της...

Από τα λαγούμια της Ορεινής Κορινθίας σε... διαμέρισμα στον...

Εγδυσαν Ελληνες μαθητές στη Ρώμη

«Γυμνοί» επέστρεψαν οι μαθητές της α' λυκείου που είχαν...

Παναγιώτης Μπουγιούρης και Φαίη Ξυλά συναντήθηκαν ξανά καλλιτεχνικά

Πριν από 14 χρόνια, στη θρυλική σειρά «Τα μυστικά...

H Mατίνα Νικολάου ανεβαίνει στο σανίδι

Μπορεί μέχρι πέρυσι να την απολαμβάναμε ως Βάνια στο...

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD

Σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη συμμετοχή στον αθλητισμό για παιδιά με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού

Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού, και η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την υλοποίηση του κοινωνικού και αθλητικού προγράμματος PAO BC Academy ASD. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με στόχο την ένταξη παιδιών με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού, ώστε να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άθληση στην υγεία τους. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και υποστηρίζεται από εξειδικευμένους προπονητές, συνοδούς, ψυχολόγους, καθώς και γιατρούς που παρίστανται σε όλες τις προπονήσεις.

Κεντρική φωτό: Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ,  Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Δημήτρης Πρίφτης, Προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

2 3
Λευτέρης Μποχωρίδης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Λεωνίδας Κασελάκης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Λίλα Κουντουριώτη, Δημήτρης Πρίφτης, Προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Γιώργος Παπαγιάννης, παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Γιώργος Καλαϊτζής, Director of Basketball Affairs ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

3 1
Δημήτρης Διαμαντίδης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Η συνεργασία για το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD ανακοινώθηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Altion Arena / OAKA, παρουσία της διοίκησης του ΟΠΑΠ, της διοίκησης, παικτών και μελών του προπονητικού επιτελείου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

4 1
Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά, παρουσιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με την PAO BC Academy ASD. Όπως γνωρίζετε, εδώ και δεκαετίες, ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της ελληνικής κοινωνίας και του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, δίνουμε έμφαση σε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που προωθεί τη συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό. Θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στα παιδιά και τους γονείς τους. Εύχομαι να απολαύσουν το παιχνίδι. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για την εξαιρετική δουλειά σε αυτόν το σημαντικό τομέα».

5 1
Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Πιστεύω ότι σήμερα στο ΟΑΚΑ καταγράφεται μια σημαντική στιγμή, καθώς ο ΟΠΑΠ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Παναθηναϊκό, ώστε το μπάσκετ να δείξει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο. Στον ΟΠΑΠ, είμαστε πραγματικά περήφανοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στη σωματική και ψυχική υγεία δεκάδων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για μια αξιέπαινη και σημαντική προσπάθεια, την οποία δεν θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε. Άλλωστε, για τον ΟΠΑΠ, ο αθλητισμός και η κοινωνική προσφορά είναι έννοιες αλληλένδετες».

6
Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος, υπογράμμισε: «Αυτό που κάνουμε είναι πάνω από ομάδες και χρώματα. Όταν ξεκινήσαμε την Ακαδημία, θέλαμε να στηριχθεί πάνω στην ιδέα και στις αξίες του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Σημασία δεν έχει να βγάλουμε πρωταθλητές, αλλά καλύτερους ανθρώπους. Σημασία έχει να χαίρονται τα παιδιά, να μάθουν να σέβονται τον συμπαίκτη και τον αντίπαλό τους και να βοηθήσουμε όσο δυνατόν περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από τρία χρόνια, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD. Υπήρχε συγκλονιστική ανταπόκριση από τα παιδιά και μεγάλη εμπιστοσύνη από τους γονείς, γεγονός που μας γέμισε με συγκίνηση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΠΑΠ, που στηρίζει έμπρακτα αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια. Θα ήθελα να καλέσω την πολιτεία και όποιον άλλο μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους προγράμματα, γιατί πραγματικά η κοινωνία μας τα έχει ανάγκη».

7
Φραγκίσκος Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, κ. Φραγκίσκος Αλβέρτης, δήλωσε: «Ένα γεγονός που σημειώθηκε σε τμήμα της Ακαδημίας, πριν από τρία χρόνια, μας δημιούργησε τεράστιο προβληματισμό. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αρχίσαμε να ψάχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση ήταν μακρύς ο δρόμος. Τελικά, καταφέραμε και ξεκινήσαμε το τμήμα για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και της ΚΑΕ, που δούλεψαν σκληρά για να μπορούμε αυτή τη στιγμή να δίνουμε χαρά σε 60-70 οικογένειες. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν δίπλα μας σε αυτό το εγχείρημα και φυσικά τον ΟΠΑΠ, που το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και αποτελεί εγγύηση ότι στο μέλλον θα κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα».

8
Μάνος Τσαγκαράκης, ψυχολόγος PAO BC Academy ASD

Ο ψυχολόγος της PAO BC Academy ASD, κ. Μανώλης Τσαγκαράκης, σημείωσε: «Από τη πρώτη ημέρα, όταν αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, αντιμετωπίσαμε αμφισβητήσεις και δυσκολίες. Συνήθως, όμως, όταν κάποιος πηγαίνει κόντρα σε μια δυσκολία, ανταμείβεται. Έτσι συνέβη και με εμάς. Η ανταμοιβή μας είναι η πρόοδος των παιδιών. Βλέπουμε ότι είναι πιο επικοινωνιακά, πιο δεσμευμένα στην καθημερινότητά τους, ξεφεύγοντας από την καθιστική ρουτίνα. Μακάρι όλες οι ομάδες να δημιουργήσουν τέτοια τμήματα για τα παιδιά».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παππούς έγινε ξανά γνωστός ηθοποιός – «Η τρίτη εγγονούλα μου είναι γεγονός»

Τρισευτυχισμένος είναι γνωστός ηθοποιός καθώς απέκτησε ένα ακόμα εγγονάκι. Πόζαρε με τη μικρούλα μέσα στο πορτ μπεμπέ και δημοσίευσε τη φωτογραφία στο facebook.

Ξέσπασμα γνωστής ηθοποιού κατά της Κατερίνας Καινούργιου: «Οι ασήμαντοι γίνατε σημαντικοί»

Γνωστή ηθοποιός ξέσπασε κατά της Κατερίνας Καινούργιου με ποστ...

Η χαριτωμένη μικρούλα του χθες σήμερα παίζει σε πετυχημένη σειρά του ΑΝΤ1

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας πόζαρε χαμογελαστό λίγα χρόνια πριν σε οικογενειακή έξοδο για φαγητό.

Τίτλοι τέλους για πασίγνωστο ζευγάρι στην εγχώρια showbiz

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κρύψει τη σχέση του,...

Γενέθλια για τη Σοφία Φαραζή – Δείτε πόσο χρονών έγινε

Η Σοφία Φαραζή επέστρεψε τη περασμένη σεζόν στην τηλεόραση...

«Είχε έρθει στο περιοδικό στικάκι με ιδιωτικές στιγμές της Μενεγάκη σε ξενοδοχείο»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής περιοδικού εξομολογήθηκε στην εκπομπή...

Καλλονός στα νιάτα του ο πατέρας Ελληνίδας πρωταγωνίστριας

Τα γενέθλιά του είχε πρόσφατα ο πατέρας γνωστής ηθοποιού της χώρας μας και εκείνη θέλησε να του ευχηθεί και δημόσια ποστάροντας φωτογραφία με τον μπαμπά της νεαρό!