Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Eυαγγελία Αναστασιάδου στο OPAP NEWS: «Απαιτούνται τεράστιες θυσίες για να πετύχεις στην κωπηλασία»

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου γεννήθηκε 20 χρόνια πριν, ένα Σάββατο του Μαρτίου του 2002 στην Καστοριά και από νωρίς έδειξε την κλίση της στον αθλητισμό. Αρχικά στον κλασικό, με τον οποίο ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνοντας τις βασικές αρχές των σπορ πριν στα επόμενα χρόνια την κερδίσει η κωπηλασία με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα έχοντας πλήθος διακρίσεων. Στα 15 της χρόνια κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στα 17 συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες κατακτώντας την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και πριν λίγα χρόνια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 αποτελώντας πλέον μια από τις μεγαλύτερες μελλοντικές ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση στο υψηλότερο επίπεδο.

«Η μεγαλύτερη μου επιτυχία μέχρι σήμερα», λέει στο ΟPAP NEWS η Ευαγγελία Αναστασιάδου, «είναι η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο, διότι είναι κάτι που κατάφερα μόνη μου, όχι ως μέλος κάποιου πληρώματος. Αποτελούσε ένα παιδικό μου όνειρο να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια και το κατάφερα».

Αυτόν τον καιρό, η OΠΑΠ Champion Ευαγγελία Αναστασιάδου, προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας που έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 30 Απρίλιου- 1η Μάϊου.

anastasiadou keimeno1

Η επίπονη καθημερινότητα και οι δυσκολίες

Ένα από τα διαχρονικά κλισέ που συντροφεύουν την καθημερινότητα των αθλητών είναι πως η δουλειά τους είναι ουσιαστικά το χόμπι τους. Σαφώς και αυτή η φράση έχει μεγάλη δόση πραγματικότητας, ωστόσο πίσω από την προβεβλημένη στιγμή της κορύφωσης του αθλήματος που είναι ο ίδιος αγώνας, έχουν προηγηθεί ατελείωτες ώρες δουλειάς και σωματικής κούρασης, εξαντλητικά ωράρια προπονήσεων και καθημερινές θυσίες σε προσωπικό επίπεδο. «Η κωπηλασία αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα που μπορείς να κάνεις, καθώς οι ώρες προπόνησης που απαιτούνται είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με άλλα. Κάθε μέρα, η προπόνηση είναι τουλάχιστον 8 ώρες για να μπορέσεις να διεκδικήσεις μια διάκριση στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ η συμμετοχή στην Ολυμπιακή Ομάδα προϋποθέτει ότι για τουλάχιστον 300 μέρες τον χρόνο είσαι μακριά από την οικογένειά σου» λέει η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Η συνεισφορά του ΟΠΑΠ

Μέσω του προγράμματος ΟΠΑΠ Champions, ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει τον Ελληνικό αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα αθλητές που προσπαθούν καθημερινά για να πετύχουν τους στόχους τους. Σκοπός της δράσης, είναι να αναδειχτεί η καθημερινή τους προσπάθεια και το απαιτητικό τους πρόγραμμα, που αποτελούν παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία. Η 20χρονη κωπηλάτρια, αναφέρει για την συνεισφορά του ΟΠΑΠ πως «σε αυτή μου την προσπάθεια, είναι πολύ σημαντικό που γνωρίζω πως υπάρχουν άτομα τα οποία είναι δίπλα μου σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα και με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου από τον πιο σημαντικό αγώνα μέχρι την πιο απλή μέρα της προπόνησης. Είμαι ευγνώμων που ανήκω στην ομάδα των OΠΑΠ Champions».

anastasiadou keimeno2

Οι στόχοι για το μέλλον και η … Ευαγγελία

OPAP NEWS: Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου ως αθλήτρια;
Ευαγγελία Αναστασιάδου: Το να συμμετάσχω σε έναν αγώνα ενώ ήμουν με τραυματισμό και πονούσα.
OPAP NEWS: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σου ;
Ευαγγελία Αναστaσιάδου: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
OPAP NEWS: Ποιο είναι το πρότυπο αθλητή σου;
Ευαγγελία Αναστασιάδου: Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, χάλκινη Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο η οποία αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με εμένα, δηλαδή τα ελαφρά βάρη.
OPAP NEWS: Ποιον άνθρωπο εκτός αθλητισμού θαυμάζεις και θα ήθελες να γνωρίσεις ;
Ευαγγελία Αναστασιάδου: Ο Κιάνου Ριβς. Εκτός του ότι είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός, έχει δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και ευαισθησία σε μη προνομιούχους ανθρώπους.
OPAP NEWS: Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;
Ευαγγελία Αναστασιάδου: Με πολλές σημαντικές διακρίσεις που έχω ως στόχους και να είμαι μια έμπειρη αθλήτρια, ικανή να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο με συνέπεια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...