Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

SPORTS

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Πέτρος Γκαϊδατζής- Έφερε το χρυσό στην Ελλάδα

02/08/2026 - 17:03 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε ο Πέτρος Γκαϊδατζής, χαρίζοντας στην ελληνική αποστολή το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, χάρη σε μια επιβλητική εμφάνιση στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.

Ο 26χρονος αθλητής από την Καλαμαριά, ο οποίος είχε ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του από τα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

Έχοντας σημειώσει τον κορυφαίο χρόνο στους προκριματικούς, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε αμέσως την κεφαλή της κούρσας και οδηγήθηκε στη νίκη.

Στην τελική ευθεία, ο Έλληνας κωπηλάτης ανέβασε ρυθμό, διεύρυνε την διαφορά του από τους διώκτες του και τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση. Με αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με συνολικά τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο).