«Paradise Papers»: Η βασίλισσα Ελισάβετ, σταρ και πολιτικοί σε offshore επενδύσεις με τρελά εκατομμύρια

❱❱ Παγκόσμιο σεισμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για επενδύσεις σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους που φέρνουν τα λεγόμενα «Paradise Papers», τα οποία… …μεταξύ άλλων, εμπλέκουν ροκ σταρ, μέλη βασιλικών οικογενειών, ολιγάρχες και τουλάχιστον 120 πολιτικούς από όλο τον κόσμο! Τα «Paradise Papers» περιλαμβάνουν 13.400.000 έγγραφα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται e-mails, συμβάσεις δανειοδότησης, τραπεζικές δηλώσεις κ.ά. Tουλάχιστον τα μισά από αυτά προέρχονται από τη δικηγορική εταιρία Appleby με έδρα στις Βερμούδες, που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, και αφορούν 25.000 εταιρίες που συνδέονται ή συνδέονταν με ανθρώπους από 180 χώρες, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα!

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκουν βρίσκονται η βασίλισσα Ελισάβετ και οι επενδύσεις που πραγματοποίησε το κληροδότημα με την ιδιωτική περιουσία της, η πρώην βασίλισσα της Ιορδανίας Νουρ, ο διαχειριστής των χρηματοδοτήσεων υπέρ του Καναδού πρωθυπουργού Τριντό, Στίβεν Μπρόνφμαν, ο Τζορτζ Σόρος, ο Μπόνο, η Μαντόνα και ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν. Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Εμπορίου του Ντόναλντ Τραμπ, Γουίλμπουρ Ρος, καθώς αποκαλύπτουν τους δεσμούς του τελευταίου με ενεργειακή εταιρία της Ρωσίας, μέρος της οποίας ανήκει στον γαμπρό του Πούτιν, καθώς και τα στοιχεία που εμπλέκουν άλλους 11 συμβούλους του Αμερικανού προέδρου!

Τα στοιχεία, που καλύπτουν χρονολογικά μία περίοδο 66 (!) ετών και προέρχονται από 19 φορολογικούς παραδείσους, από τις Νήσους Μάρσαλ έως τα Κέιμαν, τις Νήσους Κουκ, τη Μάλτα και τον Λίβανο, αποκαλύπτουν επίσης τους πολύπλοκους μηχανισμούς και τα ευφάνταστα τρικ που χρησιμοποιούν πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Apple, η Νike και η Uber, για να γλιτώνουν φόρους.

Ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυψαν τα υπεράκτια ίχνη κατασκοπικών αεροσκαφών που αγοράστηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και την offshore ενός Καναδού μηχανικού που είχε προσπαθήσει να κατασκευάσει ένα υπερόπλο για τον Ιρακινό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν. Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, δύο παιδιά του πρώην δικτάτορα Σουχάρτο και ένας έμπορος «ματωμένων διαμαντιών» ήταν μεταξύ των πελατών της Appleby.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Αδελφές ψυχές» στην ίδια μοίρα

Ο κοινός αγώνας που δίνουν στο πλευρό των συζύγων...

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...

«Ο γάμος είναι μια ωραία συμφωνία που δεν χρειάζομαι. Με βαραίνει ένας άνδρας – υπάλληλος»

Η ηθοποιός καλεσμένη της εκπομπής «Με τον Ρένο» αναφέρθηκε στο κεφάλαιο γάμος.

D3lta: Ο γιος του εφοπλιστή Κούστα αποκαλύπτει γιατί άλλαξε το όνομά του

Ο Ρομπέρτο Κούστας, γνωστός ως D3lta είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ο καλλιτέχνης καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στον λόγο που άλλαξε το όνομά του.

«Full in love» η Μαρία Αντωνά και ο Γιώργος Λιάγκας: Περίπατος δίπλα στη θάλασσα στον Αστέρα

Χαλαρές στιγμές μακριά από την ένταση της καθημερινότητας απόλαυσαν...

Γιώργος Μαρίνος: Συγκλονίζει η μαρτυρία της ξαδέλφης του για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του...